pnrr: municipiul sibiu anunță lansarea proiectului cu titlul „pista de biciclete strada theodor aman”
pnrr: municipiul sibiu anunță lansarea proiectului cu titlul „pista de biciclete strada theodor aman”

 Sibiu, 26.06.2024

Municipiul Sibiu, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului cu titlul Pista de biciclete strada Theodor Aman cod proiect C10-I1.4-290, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență,  Componenta 10- Fondul Local I.1.4 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete ( si alte vehicule electrice usoare ) la nivel local/metropolitan. Titlu apel : PNRR/2022/C10/I1.4, Runda 1, pentru care a fost semnat contractul de finanțare nr. 141501/14.12.2022.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, începând cu data semnării contractului de finanțare, respectiv  14.12.2022, până la data de 14.12.2025.

Obiectivul general proiectului îl reprezintă construirea Pistei de biciclete strada Theodor Aman care vizeaza asigurarea infrastructurii pentru transport verde – piste pentru biciclete in Municipiul Sibiu, Judetul Sibiu.

Valoarea totală a proiectului este de 5.914.772,66 lei inclusiv TVA din care finanțarea nerambursabilă prin PNRR este de 1 889 292,88 lei inclusiv TVA. Durata de implementare a proiectului este de 36 luni.

 Lucrările ce vor fi executate sunt pentru realizarea unei piste de biciclete cu lățimea de minimum 2,4m și lungimea totală de 1,92 km, si reprezintă investiția finanțată prin PNRR, fiind piste de biciclete realizate în mediul urban.

Obiectivul specific al proiectului: asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete în Municipiul Sibiu.

Prin aceste proiecte de asigurare a infrastructurii pentru transportul verde, Primăria urmărește să atingă obiectivele asumate prin documentele programatice – Planul de Mobilitate Urbană Durabilă – în care mersul cu bicicleta contribuie în mod semnificativ la sănătatea urbană, demers care pune în plan principal calitatea vieții, întrucât aceasta reprezintă elementul central pentru o dezvoltare sustenabilă și realizarea viziunii de oraș Verde.Digital Rezilient.

Date de contact:

UAT Municipiul Sibiu

Adresa: str. Samuel Brukenthal, nr.2, cod postal 550178, Județul Sibiu, telefon 0269/208.800, e-mail         pms@sibiu.ro

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

pnrr: municipiul sibiu anunță lansarea proiectului cu titlul „pista de biciclete strada theodor aman”

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană UrmătoareaGenerațieUE”

https://mfe.gov.ro/pnrr/                     https://www.facebook.com/PNRROficial/

Ultima oră