peste 300 de cicliști participă duminică la cursa sponsorilor de la turul ciclist. există câteva restricții în trafic

Cu o săptămână înainte de Turul Sibiului are loc, întotdeauna, Cursa Sponsorilor, care oferă angajaților din companiile care sprijină evenimentul ciclist posibilitatea de a concura unii împotriva celorlalți și de a se bucura, împreună, de pasiunea lor pentru ciclism. 

Anul acesta cursa are loc duminică, 30 iunie, iar la start se peste 300 de cicliști din aproximativ 30 de companii, majoritatea din Sibiu, care concurează în echipe sau individual într-o probă de contratimp, pe traseul Sibiu – Poplaca și retur (13,8 km).

Pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentului se instituie următoarele restricții de circulație:

  • Calea Poplăcii este închisă între strada Ludoș până la ieșirea din oraș spre Poplaca, între orele 7:30 – 14:00;
  • DJ 106R este închis circulației auto între Sibiu și intrarea în Poplaca între orele 7:30 – 15:00.

Conducătorii auto sunt rugați să folosească variante ocolitoare și să respecte indicațiile agenților de poliție și ale personalului de semnalizare a concursului.

Se interzice parcarea autovehiculelor pe strada Calea Poplăcii, de la strada Ludoș până la Jandarmeria Sibiu, în intervalul orar 6:00-14:00.

Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Sport.

Turului Ciclist al Sibiului 2024

Ediția a 14-a a Turului Ciclist al Sibiului se desfășoară anul acesta între 6 și 9 iulie, pe un traseu de peste 673 de km împărțiți în cinci etape, cu două finișuri în cățărare și o probă scurtă de contratimp.

  • 6 iulie Etapa 1: Sibiu – Blaj – Rășinari – Păltiniș, 170 km
  • 7 iulie Etapa 2a: Sibiu – Poiana Sibiului – Sibiu, 97 km
  • 7 iulie. Etapa 2b: Centrul istoric Sibiu, contratimp individual, 3,3 km
  • 8 iulie Etapa 3: Sibiu – Biertan – Sighișoara – Agnita – Bâlea Lac, 207 km
  • 9 iulie Etapa 4: Sibiu – Mediaș – Târnăveni – Mediaș – Sibiu, 196 km

Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, sub egida Federației Române de Ciclism și a Uniunii Cicliste Internaționale.

Încă de la prima ediție, care a avut loc în iulie 2011, Turul Sibiului s-a impus drept cea mai titrată competiție ciclistă organizată în România și una dintre cele mai importante din sud-estul Europei, găzduind echipe naționale, Continentale, Pro-Continentale și, în premieră pentru țara noastră, de World Tour.

Ultima oră