elena lasconi aleasă presedinte al usr

Elena Lasconi (52 de ani) a câștigat alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al partidului, conform informațiilor de la G4Media.

Lasconi a obținut victoria din primul tur, cu peste 68% din voturi (7701 din 11300). Realeasă ca primar în Câmpulung, Lasconi a avut ca principali contracandidați pe activistul Radu Hossu și deputatul Cristian Seidler. Ea devine astfel al patrulea jurnalist ajuns la conducerea unui partid mare, după Gabriela Firea (PSD), Rareș Bogdan (PNL) și Claudiu Târziu (AUR).

După câștigarea alegerilor, Lasconi a declarat: „De azi începe reconstrucția USR. În joc este pierderea democrației din România. Poate că nu întâmplător am câștigat alegerile interne chiar astăzi, de Ziua Tricolorului. Vrem o țară în care să îți dorești să trăiești și să îți crești copiii. La Câmpulung am demonstrat că pot reunifica oamenii în jurul unor valori precum munca, respectul și eficiența”.

Lasconi a anunțat că își va depune candidatura internă pentru a fi desemnată candidat la alegerile prezidențiale. De asemenea, a subliniat că întregul partid trebuie să se implice activ în comunități, unde există sărăcie, frică și nevoie de ajutor.

Lasconi a afirmat că susține parteneriatul civil și că statul nu trebuie să intervină în viața cetățenilor. În lista sa pentru Biroul Politic al partidului sunt incluși Lucian Stancu-Viziteu, Radu Mihaiu, Cristina Prună, Claudiu Năsui și city-managerul din Câmpulung.

La alegerile interne au participat aproximativ 11.300 de membri USR, o scădere de aproape 7.000 față de votul intern din iulie 2022, când Cătălin Drulă a fost ales președinte. Votul a avut loc în perioada 24-25 iunie (turul 1), cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. Președintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, conform statutului.

Ultima oră