arhiepiscopia sibiului scoate la concurs posturi de preoți parohi în mai multe localități

Arhiepiscopia Sibiului a dat publicității lista cu posturile clericale vacante destinate numirii sau transferului în perioada 26 iunie – 9 iulie 2024. Printre acestea se numără următoarele:

  • Preot paroh la Bogatu Român, Săliște
  • Preot paroh la Iacobeni, Agnita
  • Preot paroh la Benești, Agnita
  • Preot paroh la Cornățel, Agnita
  • Preot paroh la Alma Vii, Mediaș

Conform anunțului oficial, candidații eligibili pentru aceste funcții trebuie să fie preoți din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și licențiați în Teologie Ortodoxă – Secția Pastorală, să fie fii duhovnicești ai aceleiași Arhiepiscopii și să fi susținut examenul de Capacitate preoțească. Certificatul de Capacitate preoțească este valabil un an de la data susținerii, cu excepția celor care au obținut o medie minimă de 9,00 începând cu sesiunea din septembrie 2013, pentru care valabilitatea este de 2 ani.

Dosarele de candidatură, care trebuie să includă o serie de documente esențiale precum acte personale, acte de stare civilă, acte de studii, acte care atestă activitatea în parohie și alte documente relevante, vor fi depuse la protopopiatele corespunzătoare parohiilor vacante în termenul legal stabilit. Ulterior, dosarele vor fi transmise Centrului Eparhial pentru evaluare și selecție.

Protopopii sunt îndrumați să verifice întregul conținut al dosarelor pentru a asigura prezența tuturor documentelor necesare, conform specificațiilor din anexa oficială.

Ultima oră