agricultorii din județul sibiu subvenționați să cultive cartofi dulci, usturoi și roșii

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale oferă sprijin fermierilor din județul Sibiu prin programe de minimis atât în sectorul vegetal, cât și în sectorul zootehnic.

Agricultorii sibieni sunt încurajați și sprijiniți de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin acordarea ajutoarelor de stat pentru producția de cartofi pentru consum, pentru producția de tomate în sere și pentru producția de usturoi. Mai exact, pentru cultivarea cartofului pentru consum se acordă 200 euro pe hectar, 1500 euro pe 1000 de metri pătrați pentru producția de tomate și se acordă un minimis de 1500 euro pe hectar pentru a susține producția de usturoi.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își arată deschiderea spre a sprijini și fermierii din județul Sibiu. În special, cei vizați sunt crescătorii de suine și sectorul avicol. De asemenea, există și un program de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna sau Mangalița.

Prin programul de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol, în vederea îmbunătățirii nivelului de performanță și sustenabilitate al fermelor de reproducție sau de creștere a păsărilor, se află în curs de implementare două ferme. Mai exact, este vorba despre o construcție de fermă avicolă la Orlat, în valoare de aproape 6 milioane de euro, și o hală avicolă ecologică la Hoghilag, în valoare de 880.000 de euro.

Ultima oră