s-a stabilit data până la care cele 14 echipe din liga a 4-a a sibiului se pot înscrie pentru noul sezon

Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Sibiu s-a întâlnit marți și a stabilit că echipele de Liga 4 au termen să depună cererea de înscriere în viitorul sezon până la data de 15 iulie. 

Din punct de vedere sportiv, se știu cele 14 echipe care au dreptul să evolueze sezonul viitor în Liga 4 Sibiu. Campioana județeană ACS Păltiniș Rășinari a ratat promovarea la Liga 3 și continuă la nivel de județ.

Din Liga 5 au promovat Arsenal Dîrlos, AFC Miercurea Sibiului 2021 și Recolta Alma. Au retrogradat Leii Șura Mică și CS Alma Sibiu, în timp ce Unirea Miercurea-Sibiului s-a retras din competiție în iarna trecută. Una dintre obligațiile echipelor de Liga 4 pentru sezonul viitor este să aibă măcar o echipă de minim U 16 înscrisă în competițiile județene.

Conform regulamentului AJF Sibiu, dacă una din echipe nu se înscrie la Liga 4, prima opțiune pentru a ocupa locul vacant este cea a echipelor de eșalon superior care au academii de fotbal, după care urmează prima retrogradată, în acest caz Leii Șura Mică.

Președintele AJF Sibiu, Ioan Duma ia în calcul și mărirea numărului de ligi la județ. ”Acum avem doar Liga 4 și Liga 5, îmi doresc pe viitor ca echipele să fie împărțite în trei ligi. Iau în calcul și un alt sistem cu play-off și play-out la Liga 4, pentru că decalajul dintre primele două clasate și restul echipelor a fost unul foarte mare” a spus Ioan Duma.

 

 

Ultima oră