consiliul local adoptă miercuri puz-ul pentru cartierul de case care se construiește lângă gușterland

Un nou cartier rezidențial va fi construit pe strada Gorunului, în apropiere de viitorul complex de agrement Gușterland. La sfârșitul lunii iunie, Consiliul Local Sibiu va supune votului documentația pentru Planul Urbanistic Zonal(PUZ).

Cartierul de case va fi construit pe o suprafață de 2.400 mp și va cuprinde locuințe individuale și colective, precum și spații verzi destinate protejării resurselor de apă, parcuri și zone de recreere.

Locuințe cu Regim Redus de Înălțime (UTR UL1):

Aceasta categorie include locuințe individuale sau colective, cu înălțimi reduse, destinate să ofere un mediu de locuire confortabil și liniștit. Locuințele vor putea fi construite doar cu două niveluri supraterane includ parterul și primul etaj. Se poate adăuga încă un nivel, fie sub formă de mansardă (nivel situat imediat sub acoperiș), fie sub formă de nivel retras (un etaj situat înapoi față de fațada principală).

Zone Verzi cu Rol de Protecție a Apelor și Coridoare Ecologice (UTR Ve):

Aceste spații sunt destinate protejării resurselor de apă și menținerii coridoarelor ecologice esențiale pentru flora și fauna locală. Ele sunt în apropierea străzilor, drumurilor și altor artere rutiere utilizate pentru circulația vehiculelor. Se pune accent și pe gestionarea vegetației și a plantărilor în aceste zone verzi, care servesc la protecția apelor și funcționează drept coridoare ecologice, precum zonele tampon de-a lungul cursurilor de apă sau în proprietăți private. Aceste spații pot accepta plante și vegetație destinate atât utilizării publice, cât și private.

Zone Verzi de Agrement (UTR UVa):

Proiectul prevede, de asemenea, crearea de spații verzi destinate agrementului și recreării. Vor fi create spații verzi și plantate diverse specii de plante. Se amenajează parcuri și alei pentru pietoni și bicicliști, se modelează terenul, se adaugă fântâni și jocuri cu apă, se instalează mobilier urban, locuri de joacă pentru copii și zone de relaxare

consiliul local adoptă miercuri puz-ul pentru cartierul de case care se construiește lângă gușterland
consiliul local adoptă miercuri puz-ul pentru cartierul de case care se construiește lângă gușterland

Pentru acest proiect a fost finalizată procedura de informare și consultare a publicului. Acest proces a asigurat transparență și a permis cetățenilor să își exprime opiniile și preocupările cu privire la noua dezvoltare urbanistică.

Citește și: Cartier de case în apropierea viitorului Gușterland. Locatarii din zonă, nemulțumiți că trebuie să cedeze o parte din terenuri: „Nu am fost consultați”

Ultima oră