A murit cel mai înalt câine din lume
foto Digi24

Kevin, un dog german din Iowa, SUA, recunoscut oficial ca fiind cel mai înalt câine mascul din lume, a murit în mod neașteptat la vârsta de 3 ani, aducând o mare tristețe stăpânilor săi, Tracy și Roger Wolfe. Potrivit unui comunicat emis de Guinness World Records, Kevin s-a îmbolnăvit și a necesitat o intervenție chirurgicală neplanificată, care nu a avut succes, scrie Digi24.

Proprietarii săi, Tracy și Roger Wolfe, au declarat că toată familia este „devastată” de pierderea lui Kevin. „Era cel mai blând băiat uriaș. Suntem atât de bucuroși că a reușit să doboare recordul și să aibă toate reflectoarele pe el. A adorat pur și simplu atenția care i s-a acordat. Mi-aș dori ca aceste rase uriașe și toți câinii să poată trăi mai mult,” au spus aceștia.

Kevin măsura 0,97 metri până la greabăn și depășea înălțimea unui adult când se ridica pe picioarele din spate. El a obținut titlul de cel mai înalt câine mascul în viață din lume în martie, după moartea lui Zeus, un alt dog german care era ușor mai mare.

Pe 13 iunie, Guinness World Records a publicat un interviu cu familia Wolfe, care a povestit despre cum Kevin a fost bine primit în familia lor, formată din doi copii și mai multe animale. Numele lui Kevin a fost inspirat de personajul principal din filmele „Home Alone”. Deși era terifiat de aspirator și alerga și sărea gardul ori de câte ori îl auzea, Kevin era un câine extrem de blând și prietenos, în ciuda staturii sale impresionante.

Ultima oră