un nou pas pentru realizarea campusului dual de pe dumbrăvii: se aprobă puz-ul
Sursa: Google Maps

Consilierii locali vor aproba, în ședința de la finalul lunii iunie, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru amenajarea campusului pentru învățământul dual de pe Calea Dumbrăvii. Campusul construit pe fostă baza Tursib va fi compus din patru corpuri de clădire, car vor adăposti săli de curs, bibliotecă, cantină, dar și un cămin. 

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea campusului integrat pentru învățământul dual – produal pe Calea Dumbrăvii din Sibiu va fi aprobat de consilierii locali în ședința ordinară din luna iunie. 

un nou pas pentru realizarea campusului dual de pe dumbrăvii: se aprobă puz-ul

Campusul va fi construit pe terenul în suprafață de 20.000 de metri pătrați de pe Calea Dumbrăvii achiziționat de Primăria Sibiu cu peste 6,5 milioane de euro. Patru corpuri de clădire vor fi construite, toate eficiente din punct de vedere energetic. Vor fi amenajate săli de curs, laboratoare, o bibliotecă, o cantină, un spațiu multifuncțional, o aulă și un cămin cu o capacitate de 150 de locuri de cazare. 

Pe respectivul teren vor fi amenajate inclusiv două terenuri de sport, un parc, zone verzi și o platformă pentru deșeuri. Proiectul presupune și amenajarea a 147 de locuri de parcare supraterane. 

Proiectul depus de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, împreună cu alți 15 parteneri din municipiu și din mai multe localități din județ pentru construcția campusului va primi suport financiar european în valoare de peste 25 milioane euro în cadrul PNRR, Pilonul IV/ Politici pentru noua generație.

Citește și: Cum va arăta campusul dual de pe Calea Dumbrăvii 

Ultima oră