pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)

Sute de sibieni sunt zilele acestea prezenți în Germania ca să susțină Naționala României la EURO 2024. Chiar dacă experiența nu e deloc una ieftină din punct de vedere financiar, satisfacția trăită compensează din plin acest aspect. Duminică un grup de tineri din Sibiu au mers în vizită la cantonamentul tricolorilor, de la Würzburg.

Peste 30.000 de români au fost prezenți până acum la fiecare dintre cele două partide jucate de România la EURO. La Munchen au fost chiar peste 40.000 de susținători ai tricolorilor, iar de fiecare dată printre ei s-au numărat și cel puțin câteva sute de sibieni.pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)
Veniți cu mașina, avionul sau chiar și din orașele în care lucrează prin Germania, cu toții au fost alături de tricolori. Că vorbim de antreprenori, de studenți sau oameni trecuți de vârsta doua, cu toții s-au reunit pe tărâm german cu aceiași ”sete” de a trăi o experiență de neuitat la EURO 2024.

VEZI ȘI: 

”Munchen”, visul unei nopți de vară împlinită
Am mers și noi alături de sibieni în Germania. Ne-am pornit la primul meci, fix de la Sibiu, cu avionul. Unul plin ochi de suporteri plecați cu speranță către capitala Bavariei.pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)
Îmbrăcați în galben, ne-am reunit în centrul orașului și fără să ne zică nimeni și fără să ne vorbim între noi, am început să strigăm tare, puternic și apăsat: ROMÂNIA! ROMÂNIA!

Nici nu știm cu a trecut ziua aceea, dar știm că a fost o seară magică. Deznodământul îl știți. România a bătut cu 3-0.

CITIȚI ȘI: 

”Nici nu am știut cum să ne bucurăm. Am urlat de bucurie, am țopăit, am plâns. Cam așa a fost. Cred că așa se trăiește o victorie, iar pentru mine și fiul meu a fost prima”, ne-a mărturisit un sibian trecut de a doua tinerețe, în avionul de întoarcere.

Alături de sibieni la Koln, cu speranțe. Am pierdut, dar nu ne-am supărat
Pentru meciul cu Belgia ne-am pus din nou pe drum. Unii cu avionul, alții cu mașina, dar ne-am revăzut parcă și mai mulți în fața Domului din Koln.pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)

Îmbrăcați din nou în galben, sibienii s-au aruncat în ”valurile” celor 30.000 de români care au mers pe jos preț de 3 kilometri până la arena unde s-a jucat partida.pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)
Bobi, Mihai, Titi, Arion, Claudiu, Ciprian, Anca, Mihai, Sorin sunt doar câțiva dintre cei alături de care noi cei de la Ora de Sibiu am mers la meci.

Cu toții aveam cel puțin un lucru comun: dragostea necondiționată pentru România! Ne-am pus tricourile galbene și am uitat de toate. De supărări, de probleme, de necazuri. pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)Nu a mai fost loc decât pentru bucurie, speranță și dorința nebună de victorie.

Am pierdut pe teren, dar nu și în tribune. Ne-am înecat amarul în câteva beri, dar speranța nici pe departe nu ne-am pierdut-o.pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)

În vizită la cantonamentul României, alături de sibieni
Duminică împreună cu câțiva dintre sibienii prezenți la EURO, am mers la Würzburg, un oraș la vreo 2.000 de kilometri dinstanță de țara noastră, dar care seamănă mult cu Sibiul.pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)
Acolo este cartierul general al tricolorilor. Acolo Stanciu & co, se pregătesc pentru duelul capital de miercuri cu Slovacia. Nu i-am văzut la față, dar cumva Mihai, Bobi, Mircea, au vrut să le transmită băieților tricolori că sunt alături de ei și că înfrângerea cu Belgia nu contează.pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)
Așteptarea celor 3 sibieni în fața hotelului în care are România cartierul general, a fost răsplătită de apariția lui Ionel Gane, unul dintre secunzii lui Edi Iordănescu. ”De unde sunteți băieți? De la Sibiu? Frumos oraș. Miercuri batem. Să veniți să ne susțineți”, le-a transmis Gane lui Mihai, Mircea și Bobi. ”Vom fi acolo. Garantat”, au spus și cei trei tineri din Sibiu.pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)
Nu i-am văzut pe jucători, dar noi sibienii știm că ”promisiunea e promisiune”, așa că miercuri vom fi din nou cu toții acolo în tribună la Frankfurt și vom striga la unison: ROMÂNIA!pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)

Invazie românească și miercuri: la Frankfurt
Cu siguranță că la meciul cu Slovacia vor fi din nou zeci de mii de români în tribune. Nu mai contează că prețurile la biletele de avion din Sibiu spre Nurenberg (cel mai apropiat oraș de Frankfurt) au ajuns să coste cât cele pentru un zbor spre America. Nu mai contează că biletele la meci pe piața neagră se vând la prețuri și de 10 ori mai mari decât cele oficiale.pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)
Cu toții vom fi acolo pentru România. Iar Ora de Sibiu va fi și ea pe stadion. Și vă vom ține la curent cu tot ce se petrece și sperăm că la final vom fi părtași și la calificare.pas cu pas alături de sibienii prezenți în germania la euro 2024. am fost în cantonamentul româniei de la würzburg (video foto)

Așa vom pune și titlu: CALIFICARE!

Corespondență din Germania, Dragoș POPESCU – Ora de Sibiu.

Ultima oră