ministrul familiei condamnă declarațiile înaltului preasfinţitul teodosie despre abuzul în căsătorie

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a reacționat ferm la declarațiile controversate ale Înalt Preasfințitului Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a sfătuit o femeie abuzată psihic de soțul ei să „își ducă crucea”, invocând taina căsătoriei.

Intotero a subliniat că orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, este inacceptabilă și că victimele trebuie să fie protejate și sprijinite prin intermediul legii și al instituțiilor statului. Ea a reiterat angajamentul statului de a oferi sprijin victimelor violenței domestice prin servicii precum cazare în centre protejate, consiliere psihologică și asistență pentru copii, scrie Antena3.

Deși este o persoană credincioasă, ministrul Familiei a subliniat că Biblia îndeamnă la dragoste, grijă și empatie, nu la violență. Ea a adăugat că familia și căsătoria ar trebui să fie locuri de siguranță și sprijin, nu de suferință și abuz.

Intotero a amintit faptul că persoanele care se confruntă cu violența domestică pot apela la numărul gratuit 0800.500.333 pentru a cere ajutor și protecție. Ea a subliniat importanța ca aceste persoane să aibă curajul să facă sesizări pentru a primi asistența de care au nevoie, menționând că, până la jumătatea lunii mai, au fost înregistrate peste 4.200 de apeluri, dar doar 6 sesizări au fost întocmite din acest total.

În emisiunea radiofonică în care Înalt Preasfințitul Teodosie a oferit sfaturi controversate, el i-a spus unei femei abuzate psihic că trebuie să își „ducă crucea” și să nu se despartă de soț, invocând taina căsătoriei ca pe un angajament sacru.

Ultima oră