Documentațiile pentru construcția unui hotel pe strada Gazelei din Sibiu, pe masa consilierilor locali
Terenul de pe strada Gazelei

Un nou hotel ar urma să fie construit în municipiul Sibiu. Consilierii locali vor aproba, în ședința ordinară de la finalul lunii iunie, documentația de urbanism PUD. 

Hotelul va fi construit pe strada Gazelei din municipiul Sibiu și va fi compus din 10 apartamente cu două camere. Pe terenul aflat în proprietatea SC Utilaj Construct SRL, în suprafață de 1.257 metri pătrați, se vor construi trei imobile, toate cu un regim de înălțime S+P+1+R. „Distanța minimă dintre două clădiri aflate pe aceeași parcelă va fi egală cu înălțimea clădirii mai înalte, măsurată la cornișă sau atic în punctul cel mai înalt, dar nu mai puțin decât 5 metri”, se arată în documentație.   

Potrivit documentației, primul imobil va avea două apartamente de două camere, iar celelalte două imobile vor fi compuse din câte patru apartamente fiecare de două camere. Proiectul prevede amenajarea a zece locuri de parcare pentru persoanele cazate în hotel și alte trei locuri de parcare pentru angajați. Șapte dintre aceste locuri vor fi amenajate în garaj subteran, iar 6 la sol. 

Documentațiile pentru construcția unui hotel pe strada Gazelei din Sibiu, pe masa consilierilor locali

Pe o suprafață de 492 metri pătrați vor fi amenajate spații verzi, iar pe o suprafață de 395 metri pătrați, se vor face circulațiile pietonale și ocazional carosabile. Pentru platforma de deșeuri sunt destinați 6 metri pătrați. 

„Spre căile de circulație, în zonele de retragere față de aliniamente, minim 60% din suprafețe vor fi prevăzute cu plantații înalte și medii. Pe ansamblul unei parcele, spațiile verzi vor ocupa minim 40% din suprafața totală. Eliminarea vegetației înalte mature este interzisă, cu excepția situațiilor în care aceasta reprezintă un pericol iminent pentru siguranța persoanelor sau bunurilor sau în care împiedică realizarea construcției”, se arată în documentație. 

Strada Gazelei ar urma să fie lărgită de la 4 metri la 7 metri. O suprafață de 44 metri pătrați de teren va trece în domeniul public al Sibiului. 

În următoarea ședință de Consiliu Local, aleșii Sibiului vor vota proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism PUD pentru construirea hotelului.

Ultima oră