românia pierde cu belgia și calificarea se decide miercuri, contra slovaciei. imagini exclusive de la koln

În al doilea meci de la Euro 2024, naționala de fotbal a României a pierdut sâmbătă seara la Koln, 0-2 cu Belgia. 

Cu 30.000 de fani la Koln, printre care sute de sibieni, România a avut parte de o susținere importantă, la fel ca și la primul joc de la Euro, câștigat la Munchen cu 3-0 contra Ucrainei. Nu a fost însă o zi fastă pentru ”tricolori.”

Naționala lui Edi Iordănescu a dat peste un adversar mult mai puternic, care a dus un ritm infernal pe toată durata meciului.

Vezi cotele Superbet pentru confruntarea cu Slovacia

România rămâne cu 3 puncte în grupă și încă are șanse la calificarea în optimi, dacă nu va pierde miercuri cu Slovacia.

Meciul a început șocant pentru „tricolori”, care au încasat gol în minutul 2. Lukaku l-a servit excelent pe Tielemans, care a tras puternic de la 20 metri și l-a învins pe Niță. Imediat după gol, România putea să egaleze prin Drăgușin, care a reluat cu capul, dar Casteels a respins de sub bară.

Belgienii au pus stăpânire pe joc și doar paradele lui Niță în minutele 17 și 30 au făcut ca scorul să nu ia proporții.  S-a intrat la cabine cu o diferență minimă de scor, dar Belgia a dominat autoritar.

După pauză, România s-a ridicat la nivelul ”dracilor roșii”.  Mihăilă a a scăpat spre poarta belgienilor, dar a șutat slab, peste poartă.  Au urmat câteva ratări ale belgienilor De Bruyne și Lukaku. Apoi „tricolorii” au fost ținuți în joc de VAR, care a anulat golul lui Lukaku (65) pentru ofsaid.

În minutul 68, România a avut cea mai mare ocazie a sa, Dennis Man a scăpat singur, dar a tras în portar din doar 8 metri!

Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!

Pe final, belgienii nu au mai forțat în atac, dar tot au marcat.  Belgia a făcut 2-0 în minutul 80, după ce De Bruyne a fructificat o lansare venită de la portar.

Astfel, Belgia câștigă cu 2-0, iar soarta calificării se stabilește în ultimele două jocuri ale grupei.

România va juca miercuri cu Slovacia, care speră și ea la calificare. Toate cele patru echipe din grupă au câte 3 puncte.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră