fc hermannstadt l-a transferat pe ronaldo deaconu de la farul constanța

FC Hermannstadt a anunțat duminică transferul mijlocașului ofensiv Ronaldo Deaconu (27 ani) de la Farul Constanța. 

Crescut la Academia lui Gheorghe Hagi, Ronaldo Deaconu a mai evoluat la ASA Tg. Mureș, Concordia Chiajna, Gorica (Slovenia), Sepsi Sf. Gheorghe, Gaz Metan Mediaș, Shaanxi  (China), Korona Kielce (Polonia) și Farul Constanța. Practic, FC Hermannstadt a făcut în această vară un schimb cu Farul, sibienii l-au cedat pe Gabi Iancu și l-au luat de la marinari pe Ronaldo Deaconu.

În iarna trecută a venit din Polonia la Farul, unde a jucat în 12 partide, marcînd 2 goluri.  Deaconu s-a alăturat lotului sibienilor în cantonamentul de la Bolu (Turcia). În campionatul intern, s-a remarcat prin execuțiile de acuratețe de la distanță, tehnică și rapiditate în joc. Ronaldo Deaconu a semnat un contract valabil pe două sezoane cu Sibiu și va purta tricoul cu numărul 13.

”Suntem o echipă cu un mix bun de jucători experiență și tineri”

Ronaldo Deaconu a discutat cu Marius Măldărășanu despre poziția sa preferată în teren. ”Mă bucur că am ales să vin la FC Hermannstadt, a contat mult că am fost dorit de patronat, de conducere, de staff-ul tehnic, mă bucur că am intrat în familia acestui club. Unul dintre motivele pentru care am ales FC Hermannstadt a fost discuția cu Mister, în care mi-a explicat unde mă vede în teren, unde dau un randament foarte bun, în spatele vârfului, un număr 10, acolo mă simt bine. Mă simt bine și ca număr 8, dar și în bandă dreapta. Suntem o echipă cu un mix bun de jucători cu experiență și jucători tineri cu o cotă bună, avem un stadion nou, așa că așteptăm fanii alături de noi, să ne împingă de la spate, sper ca noi să îi rsăplătim prin evoluțiile noastre” a spus Deaconu.

Jucătorul a fost botezat de tatăl său după celebrul brazilian Ronaldo. ”M-am simțit bine și la Gaz Metan Mediaș, ereu când aveam o zi liberă dădeam fuga la Sibiu, un oraș foarte frumos, unde este liniștea necesară pentru performanță. Tata l-a plăcut mult pe brazilianul Ronaldo, l-a văzut înainte să explodeze în fotbalul mare și mi-a pus numele după el. Favoritul meu e Cristiano Ronaldo” a mai spus noua achiziție a Sibiului.

fc hermannstadt l-a transferat pe ronaldo deaconu de la farul constanța

Ultima oră