mii de credincioşi de la "oastea domnului" la procesiunile de rusalii, pe străzile din sibiu
Oastea Domnului îşi sărbătoreşte, în aceste zile de Rusalii, hramul Pogorârea Duhului Sfânt, la Sibiu, oraş pe care Părintele Iosif Trifa, întemeietorul şi ceilalţi înaintaşi ai organizaţiei au stabilit să devină şi să rămână „Ierusalimul” Oastei. Întâlnirea se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale Dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.
Oastea Domnului este o mișcare din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, care a luat ființă în anul 1923, la inițiativa preotului ardelean Iosif Trifa, care a studiat la Institutul de Teologie din Sibiu. In 1921, Mitropolitul Bălan îl cheamă la Sibiu, unde este numit preot-profesor la Institutul de Teologie de atunci, iar în 1922 părintele Trifa începe să publice, împreună cu Mitropolitul Nicolae Bălan, gazeta bisericeasca “Lumina satelor“.
Oastea Domnului a apărut ca o mişcare de emancipare a vieţii religioase a ortodocsilor români, în spirit tradiţionalist (apostolat laic şi voluntariat duhovnicesc).

Oastea Domnului, în marş duhovnicesc spre Catedrala Mitropolitană Sibiu, pentru slujba de sâmbătă seara

Procesiunile au început în dimineaţa zilei de sâmbătă, 22 iunie, 2024,  la ora 6:30, cu Sfânta Liturghie, în Capela Casei Oastei, situată pe Strada Charles Darwin, ce are hramul «Pogorârea Duhului Sfânt». Ca în fiecare an, adunarea a fost precedată de lucrările Sfatului Frăţesc pe Ţară al Oastei Domnului, dela ora 9:00, în Aula Casei Oastei.
În jurul amiezii, între orele 14:00 – 17:00, se va ţine, tot în Aula Casei Oastei, Adunarea de Tineret, intrată deja în tradiţia marilor adunări ce se desfăşoară la Sibiu.
Programul acestei sărbători duhovniceşti va continua sâmbătă seara cu marşul duhovnicesc, până la Catedrala Mitropolitană Sibiu, cu plecare de la Casa Oastei, începând cu orele 17:30, după cum anunţă organizatorii pe pagina de media .
mii de credincioşi de la "oastea domnului" la procesiunile de rusalii, pe străzile din sibiu
Foto arhiva 2023
Participarea la slujba Vecerniei, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, va avea loc la ora 18:00, după care va continua cu Adunarea Oastei Domnului.

Duminică, al doilea marş duhovnicesc, spre Cimitirul Municipal

Duminică, 23 iunie 2024, credincioşii vor participa la al doilea marş duhovnicesc, până la Cimitirul Municipal Sibiu, cu plecare de la Casa Oastei, începând cu orele 6:30, potrivit programului.
mii de credincioşi de la "oastea domnului" la procesiunile de rusalii, pe străzile din sibiu
Foto arhiva 2023
Sfânta Liturghie se va derula în jurul mormântului Părintelui Iosif Trifa şi  “va continua cu Parastasul în memoria Gornistului nostru drag şi a tuturor înaintaşilor Oastei, până către orele 13:30. Apoi se va merge, pentru o scurtă pomenire, la noul mormânt al fratelui Ghiţă Precupescu, aflat în imediata vecinătate a mormântului Părintelui Iosif “, anunţă Sfatul Frăţesc Operativ al Oastei.

Ultima oră