zona strada muncel - rampa ștefan cel mare va fi modernizată cu 10,2 milioane lei
Captură Google Maps

Primăria municipiului Sibiu va moderniza zona strada Muncel – Rampa Ștefan cel Mare printr-o investiție de 10,2 milioane de lei. Consilierii vor aproba indicatorii tehnico-economici în ședința de la finalul lunii iunie. 

Strada Muncel din Vasile Aaron, în lungime de 997 metri, va fi modernizată. Se va reabilita partea carosabilă, vor fi modernizate trotuarele și se vor amenaja locuri de parcare. Capacele de canal vor fi aduse la nivelul străzii, iar cele deteriorate vor fi înlocuite cu unele autonivelante.

Cum se va transforma strada Muncel

Strada Muncel are un grad mare de deteriorare, constată primăria, ca urmare a faptului că nu a fost supusă unui proces de modernizare recent, ci doar la intervenții punctuale pentru menținerea unui nivel de circulație normal. Pe această stradă au fost desființate garajele de pe domeniul public, iar în urma demolării lor, suprafețele respective de teren au căpătat un aspect inestetic. 

„Sub acțiunea traficului, a factorilor climaterici și din cauza lucrărilor de dezafectare a construcțiilor de pe domeniul public, strada s-a degradat, prezentând defecțiuni, ceea ce face ca circulația vehiculelor și a pietonilor să fie îngreunată. Accesul către strada Rampa Ștefan cel Mare se face pe o porțiune de drum neamenajată, impropriu unei circulații auto și pietonale corespunzătoare”, se arată în raportul de specialitate aferent hotărârii pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici necesari modernizării zonei. 

zona strada muncel - rampa ștefan cel mare va fi modernizată cu 10,2 milioane lei
Strada Muncel/Captură Google Maps

Partea carosabilă de pe această stradă va fi reabilitată, la fel și trotuarele și rețeaua de iluminat public. Se vor moderniza rețelele de canalizare și se va asigura siguranța rutieră atât pentru mașini, cât și pentru pietoni și bicicliști. 

În zona străzii de legătură către strada Negoveanu, se va instala un parapet de siguranță rutieră pe o lungime de 30 metri. În lungul străzii Muncel, se vor amenaja parcări în unghi de 90 grade, având lățimea de 2,5 metri și lungimea de 5/5,5 metri. În vecinătatea Casei Vânătorilor, se propune a se amenaja o parcare pe o suprafață de 275 mp. 

Trotuarele vor avea o lățime de 1,5 metri. Încadrarea acestora se va efectua cu borduri prefabricate din beton. Platforma de gunoi de pe strada Muncel se va repoziționa în zona blocurilor 5 și 7. Se vor instala 7 hidranți de incendiu. 

Odată cu modernizarea spațiului carosabil, toate capacele căminelor existente vor fi aduse la cota amenajată a străzii, respectiv a trotuarelor. Capacele deteriorate vor fi înlocuite cu capace autonivelante.  

După finalizarea lucrărilor la drumuri și instalații, se vor realiza lucrări de reamenajare a spațiilor verzi, fiind însămânțat terenul cu iarbă. 

Rețeaua de iluminat public va fi nouă, formată din 42 de stâlpi echipați cu lămpi LED. Linia electrică se propune a se realiza subteran. În spatele blocurilor 3, 3A și 5, în lungul trotuarului, se vor instala 12 stâlpi de iluminat ornamentali, cu lămpi LED.

Valoarea totală a investiției este 10.233.260,47 lei cu TVA, din care C+M (construcții+montaj) 6.748.184,06 lei cu TVA. 

Ultima oră