se scumpește chiria la liceul de artă din sibiu: va costa peste 20.000 de lei pe lună

Primăria municipiului Sibiu a început, în urmă cu mai bine de 7 ani, demersurile pentru construcția unei clădiri noi în care să se mute Liceul de Artă. Lucrările ar fi trebuit să se finalizeze în 2020, astfel încât elevii să își continue studiile pe strada Oituz, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece municipalitatea a reziliat contractul cu firma responsabilă de lucrare, din cauza nerespectării termenelor. Șapte ani mai târziu, elevii de la Liceul de Artă învață în continuare în clădirea de pe strada Alexandru Odobescu, liceul plătind o chirie exorbitantă către Parohia Evanghelică Sibiu.

Într-un proiect de hotărâre supus aprobării în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de la sfârșitul lunii iunie, se arată că Liceul de Artă din Sibiu va trebui să plătească o chirie mai mai mare pentru imobilul de pe strada Alexandru Odobescu.

„În acest context, urmare a negocierilor purtate cu proprietarul imobilului, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu prin adresele nr. 310/07.05.2024 i nr.330/15.05.2024 comun că acordul închirierii imobilului în care funcționează în prezent Liceul de Artă pentru o perioadă de 1 an și stabilirea chiriei la cuantumul de 21.093 lei lună, valoare rezultată urmare a indexării chiriei actuale cu jumătate din rata inflației din anul 2023, însemnând o majorare de 3,3% a chiriei actuale”, se arată în raportul de specialitate.

În anul școlar 2023-2024 sunt înscriși un număr de 465 elevi, în 21 clase, pentru trei cicluri de învățământ, respectiv primar cu cinci clase muzică, gimnaziu cu patru clase de muzică și patru clase de arte plastice și liceal cu patru clase muzică și patru clase de arte plastice.

Clădirea Parohiei Evanghelice Sibiu, în care elevii de la Liceului de Artă studiază, este veche și necesită reabilitare completă. Micile reparații și igienizări nu mai garantează condiții acceptabile pentru desfășurarea cursurilor. De aceea, încă din 2017 Primăria Sibiu a început procedurile pentru construcția unei clădiri noi și moderne. Deși ar fi trebuit ca elevii să se mute aici încă din anul 2020, aceștia merg în continuare la liceul de pe strada Alexandru Odobescu.

Citește și: O nouă tentativă pentru mutarea Liceului de Artă pe strada Oituz. Primăria începe cu demolarea vechiului cămin

 

 

 

Ultima oră