grădinița „căsuța poveștilor” din sibiu va fi reabilitată energetic
Sursa: Facebook/Grădinița Cu Program Prelungit "Căsuța Poveștilor" Sibiu

Grădinița cu program prelungit „Căsuța Poveștilor” din Sibiu va fi reabilitată în vederea îmbunătățirii eficienței energetice. Consilierii locali vor aproba acest proiect, inclusiv cheltuielile aferente, în ședința ordinară de la finalul lunii iunie. 

Municipiul Sibiu a depus proiectul pentru reabilitarea energetică a grădiniței „Căsuța Poveștilor” pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului „Regiunea Centru”, fiind aprobată cererea de finanțare. 

Prin proiect se propune anveloparea termică a fațadei pe partea opacă și pe partea virată a clădirii, izolarea termică a planșeului de pod sub șarpantă, izolarea termică a plăcii peste subsol, reabilitarea sistemului de iluminat, instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice, realizarea unui sistem de ventilație cu unități individuale, modernizarea instalației de producere și distribuție a căldurii prin dotarea cu pompă de căldură aer-apă, realizarea unui Building Management System și măsuri de accesibilizare a clădirii pentru persoanele cu dizabilități. 

Valoarea totală a proiectului se ridică la 11,6 milioane de lei, din care 10,2 milioane de lei este valoarea eligibilă. 

Ultima oră