corespondență de la euro 2024: ne-am făcut încălzirea la ucraina - slovacia. sâmbătă suntem live din koln la românia - belgia (video foto)

Ucraina și Slovacia au jucat pe una dintre cele mai frumoase arene care găzduiește meciuri la EURO 2024. Pe o ploaie măruntă, slovacii au fost mai curajos, în timp ce ucrainenii au fost autoritari doar în tribune, acolo unde au fost prezenți peste 50.000 de spectatori. Ucraina s-a impus cu 2-1 și face ca situația în grupa României să devină complicată.
Ora de Sibiu este singura publicație locală sibiană care are un jurnalist acreditat la competiția din Germania! corespondență de la euro 2024: ne-am făcut încălzirea la ucraina - slovacia. sâmbătă suntem live din koln la românia - belgia (video foto)

În timp ce la Sibiu temperaturile au sărit de 30 de grade vineri, la Düsseldorf nu au fost mai mult de 17 grade. Ca și cum nu era îndeajuns peste frumosul oraș aflat la mai puțin de o oră distanță de Koln, acolo unde România va juca sâmbătă seară cu Belgia, s-au abătut și norii, iar ploaia a început să cadă fix cu o oră înainte de meciul dintre Slovacia și Ucraina, partidă care ne interesează direct pe noi românii, ambele echipe fiind în grupă cu tricolorii. corespondență de la euro 2024: ne-am făcut încălzirea la ucraina - slovacia. sâmbătă suntem live din koln la românia - belgia (video foto)
Pe teren însă lucrurile au stat altfel.

Ploaie rece afară, ”ploaie” de ocazii pe teren
Slovacia a început mai tare, iar Ucraina s-a speriat și a fost din nou haos în apărare, la fel ca în meciul cu România. Golul a venit logic în poarta lui Trubin, Schranz înscriind cu capul din 7 metri.corespondență de la euro 2024: ne-am făcut încălzirea la ucraina - slovacia. sâmbătă suntem live din koln la românia - belgia (video foto)
Slovacii au făcut pasul în spate, iar ucrainenii s-au năpustit peste ei mai ceva ca armata lor peste inamicii ruși de pe frontul de est.corespondență de la euro 2024: ne-am făcut încălzirea la ucraina - slovacia. sâmbătă suntem live din koln la românia - belgia (video foto)
Vecinii noștri au fost aproape de gol în minutul 37, atunci când Oleksandr Tymchyk a trimis puternic în bara porții slovacilor. Au urmat apoi încă cel puțin 4 ocazii mari de gol, dar la pauză a fost 1-0 pentru slovaci.corespondență de la euro 2024: ne-am făcut încălzirea la ucraina - slovacia. sâmbătă suntem live din koln la românia - belgia (video foto)

Spectacol ”made în Ucraina” după pauză
În mitanul secund Ucraina a dominat și mai tare jocul, iar golul a venit pe fondul presiunii la poarta slovacilor. Shaparenko a egalat în minutul 54, iar meciul s-a deschis din nou.

Slovacia a început să revină în joc și partida a devenit plăcută pentru spectatorii neutri.

În tribune atmosfera a fost dominată de ucraineni, dar nu se poate compara nici pe departe de cea făcută de cei peste 30.000 de români la Munchen.corespondență de la euro 2024: ne-am făcut încălzirea la ucraina - slovacia. sâmbătă suntem live din koln la românia - belgia (video foto)
Ucraina a punctat și golul victoriei, cu 10 minute înainte de final, Yaremchuk arătându-și clasa cu o execuție fină.


S-a terminat 2-1 pentru Ucraina, iar Slovacia va avea un meci pe viață și pe moarte la Frankfurt cu România, dar până atunci tricolorii joacă sâmbătă cu Belgia.

Mulți români și în Düsseldorf
Pe străzile din Düsseldorf am putut observa vineri și conaționali de ai noștri. Mulți au venit în vizită înainte de meciul de sâmbătă de la Cologne, dintre România și Belgia, distanța între Düsseldorf și Koln fiind de aproape 40 de kilometri.corespondență de la euro 2024: ne-am făcut încălzirea la ucraina - slovacia. sâmbătă suntem live din koln la românia - belgia (video foto)
Sunt însă și conaționali care lucrează în frumosul oraș german. Printre ei și un șofer de autobuz. ”Vorbiți românește. Ați venit pentru meci, așa-i? Sunt mulți români în zona aceasta, dar parcă acum mă simt ca în țară. Cred că o să fie plin stadionul cu de ai noștri. Sper să îi batem pe belgieni. Poate termină România pe locul 2 și vine și joacă aici la Düsseldorf. Ar fi senzațional”, a mărturisit Manoilă Dan, român originar din Iași și stabilit de peste 20 de ani în Germania.corespondență de la euro 2024: ne-am făcut încălzirea la ucraina - slovacia. sâmbătă suntem live din koln la românia - belgia (video foto)

Bilete la prețuri exorbitante la bilete la Belgia – România. Și la cazări!
Dacă la meciul dintre Slovacia și Ucraina, biletele se vindeau și cu 80 de euro bucata, în schimb pentru meciul de sâmbătă de la Koln, dintre România și Belgia, prețurile nu coboară sub 350 de euro și ajung și la 700 de euro bucata. La cazări prețurile în zona Koln s-au triplat față de în mod normal. O cameră la un hotel de 3 stele se vindea vineri cu 200 de euro pe noapte, fără mic dejun, în condițiile în care în mod normal prețul este de 60-70 de euro pe zi.corespondență de la euro 2024: ne-am făcut încălzirea la ucraina - slovacia. sâmbătă suntem live din koln la românia - belgia (video foto)

Vom fi LIVE din KOLN!
Ora de Sibiu vă va ține la curent cu tot ce se întâmplă sâmbătă în Germania, înaintea meciului dintre România și Belgia, cu imagini video, fotografii și informații de la Koln. Acolo, de la ora 22.00 tricolorii dau piept cu una dintre cele mai puternice echipe din lume.
Vă vom transmite în timp real toate detaliile importante dinainte de meci și din timpul partidei.
Totul se află în timp real pe www.oradesibiu.ro.

Ultima oră