agenția de mediu montează două stații de monitorizare a zgomotului la zoo sibiu

Primăria municipiului Sibiu pune la dispoziția Agenției pentru Protecția Mediului două spații în incinta Grădinii Zoologice pentru a monta două stații de monitorizare a zgomotului. 

Agenția de Mediu va monta două stații de monitorizare a zgomotului în incinta Grădinii Zoologice din Sibiu. Primăria va pune la dispoziție gratuit două suprafețe de teren, ambele de 13 metri pătrați, pentru amplasarea stațiilor. 

„Agenția pentru Protecția Mediului solicită identificarea unor locații situate în incinta Grădinii Zoologice sau în zona Pădurea Dumbrava în vederea amplasării unor stații de monitorizare a zgomotului. În cadrul proiectului <<Echipamente de monitorizare a calității aerului, radioactivității și zgomotului pentru ANPM, finanțat prin PNRR>>, APM Sibiu este în faza de definitivare a caietului de sarcini aferent achiziției de echipamente, motiv pentru care solicită sprijin prin punerea la dispoziție a unor suprafețe de teren adecvate pentru amplasarea stațiilor automate fixe de monitorizare a nivelului de zgomot ambient”, se arată în proiect. 

Stațiile vor fi amplasate în incinta Zoo Sibiu, în zona spațiului tehnic, respectiv în apropierea porții de acces dinspre Valea Aurie. Terenurile respective vor fi date în folosință gratuită în favoarea Agenției de Mediu pentru o perioadă de 10 ani cu posibilitatea de prelungire. 

Ultima oră