shopping city sibiu sărbătorește ziua iei și sânzienele

Cu ocazia Zilei Internaționale a Iei și a Sărbătorii Sânzienelor, Shopping City Sibiu îi invită pe toți cei pasionați de tradițiile românești să descopere activitățile și expozițiile pregătite, în weekendul prelungit din perioada 22 și 24 iunie.

Centrul comercial este pregătit pentru sărbătorireaculturii și portului popular românesc, printr-o serie de evenimente speciale, cu intrare liberă, dedicate întregii familii.

Pe parcursul celor trei zile de eveniment, Shopping City Sibiu găzduiește o expoziție de ie și port popular, care se va aflavizavi de magazinul CROPP, în spațiul destinat copiilor. Vizitatorii sunt invitați între orele 10:00 și 22:00 să admire piesele autentice de costume populare din zona Sibiului, precum și din alte regiuni. În plus, anumite produse vor putea fi achiziționate de la standurile dedicate, prezente în același spațiu.

Pentru cei care își doresc să se implice activ alături de cei mici, organizatorii au pregătit ateliere creative de meșteșuguri tradiționale românești. În zona Food Court, pe 22 iunie, participanții vor avea șansa să învețe să coasă pe etamină, să realizeze semne de carte și alte decorațiuni, iar pe 23 iunie, invitații au ocazia să împletească coronițe din flori de sânziene.Ambele ateliere se desfășoară în intervalul 12:00 – 14:00.

În același spațiu cu expoziția, pe 24 iunie, va avea loc o demonstrație de brodat cu o mașină specializată, urmată de o sesiune practică, în care participanții vor putea folosi metodele prezentate. Pe parcursul acestui atelier, se vor confecționa brelocuri brodate cu motive tradiționale.

Mai multe detalii despre programul atelierelor creative și a expoziției organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Iei și a Sărbătorii Sânzienelor pot fi găsite pe site-ul Shopping City Sibiu, precum și pe paginile de Instagram și Facebook.

shopping city sibiu sărbătorește ziua iei și sânzienele

shopping city sibiu sărbătorește ziua iei și sânzienele

Ultima oră