Lucrările de asfaltare desfășurate pe o stradă din Tălmăcel au stârnit nemulțumirea locuitorilor. Aceștia sunt deranjați de faptul că, de trei luni, nu pot intra cu mașinile în curțile lor din cauza șantierului. Viceprimarul și-a exprimat regretul pentru disconfortul creat și a anunțat că lucrările vor fi finalizate în termen de o lună.
Un locatar de pe Strada Principală, numărul 403, este extrem de nemulțumit de faptul că nu poate să își parcheze mașina în curte sau să plece cu motocicleta din curte, deoarece lucrările de asfaltare începute în a doua jumătate a lunii martie nu au fost încă finalizate. Bărbatul și soția acestuia spun că au făcut numeroase plângeri telefonice la primărie, însă au primit doar promisiuni. Aceștia vor ca șantierul să fie acoperit măcar cu pietriș sau pământ, pentru a putea parca în curte casei.
„Lucrările au început în data de 20 martie. Au săpat și de atunci nu mai pot intra sau scoate mașina din curte. Pe strada Principală nr. 403. Acolo, în special, problema este că au săpat în 20 martie și nu au pus nimic ca să pot intra. La alții au mai pus câte ceva. Când s-au apucat de săpat nu au anunțat, trecem peste. Dar să dureze 3 luni de zile să umple acolo cu ceva nu cred că este normal. Și dacă nu toarnă asfaltul sau ce vor ei acum, nici nu mă interesează. Văd normal că trebuia să umple cu ceva ca să se poată intra. Și pământ, pietriș”, a zis cetățeanul nemulțumit.
Lucrările se vor finaliza într-o lună
Contactat de Ora de Sibiu, viceprimarul orașului Tălmaciu, Ioan Opincariu, a confirmat situația, explicând că lucrările sunt în desfășurare. Viceprimarul a menționat că nu se poate acoperi porțiunea de stradă din fața casei reclamantului deoarece locuința se află pe o pantă, ceea ce face imposibilă această soluție de avarie. Acesta a adăugat că majoritatea vecinilor se confruntă cu aceeași problemă, inclusiv familia sa, și a asigurat că situația va fi rezolvată în cel mult o lună.
„S-au pus bordurile. Casa omului e foarte în pantă, exagerat de în pantă. Eu, până nu torn asfalt acolo, chiar nu pot să fac nimic. I-am lăsat jos, în capătul pantei, un loc de parcare. Nu poate să iasă până nu pun asfaltul și trotuarul. Nu știu dacă are mașina în curte. Dacă are mașina în curte, ajutăm să o scoată. 80% din oamenii care locuiesc pe strada unde lucrăm acum își țin mașina afară pentru că, decât unde e locul drept, nu poți să o mai bagi în curte. Sunt lucrări, ce să fac. Cam într-o lună, o lună și o săptămână se rezolvă problema, chiar îmi pare rău”, a spus viceprimarul.
Viceprimarul se află între ciocan și nicovală
Mai mult, viceprimarul a menționat că a propus ca alternativă un loc de parcare situat mai jos pe stradă, pentru a ușura situația. Ioan Opincariu a explicat că nu intenționează să acuze pe nimeni sau să găsească scuze pentru disconfortul creat, subliniind că sitația depinde și de ritmul în care echipa își desfășoară activitatea. El a adăugat că nu dorește să creeze conflicte nici cu firma care efectuează lucrările de asfaltare, dar nici cu cetățenii afectați, și apelează la înțelegere.
„Eu am lăsat loc de parcare unei doamne și băieții care lucrează au pus utilajele chiar în parcarea în care am lăsat eu, anume pentru doamnă. Ploua, doamna a venit, m-a certat. Asta e situația. E disconfort, sunt de acord. Și eu am patru mașini, că suntem patru persoane majore în curte și nu putem băga nicio mașină. Și eu sunt în aceeași situație și cu mine sunt în aceeași situație 60% din sat. Firma nu pot să o forțez să își depășească ritmul… acesta e ritmul, n-am ce-i face. Mă cert cu ei. Au mai fost locuri unde am putut să astup trotuarul și locul era mai drept și au putut oamenii să-și bage mașina. Dar în cazul doamnei e prea în pantă și nu se poate. Nu mă scuz, nu acuz pe nimeni. Firma face ce poate. E greu să prinzi și o firmă bună și apoi dacă te cerți cu ei te trezești că te lasă cu două săptămâni înainte”, a mai adăugat Ioan Opincariu.