festival-concurs de muzică pentru tinerele talente, organizat de două licee din sibiu
Sursa: Facebook/Capitala Muzicală

La începutul lunii septembrie, Sibiul va deveni „Capitala Muzicală”, când mai mulți tineri talentați din județ, dar și din țară, vor participa la un festival-concurs organizat de două licee din oraș. 

În perioada 6-8 septembrie 2024 va avea loc Festivalul Internațional „Capitala Muzicală” în municipiul Sibiu. Evenimentul-concurs este organizat de Asociația „Positive Life” și Liceul Tehnologic „Independența”, în colaborare cu Liceul de Artă Sibiu. 

Consilierii județeni vor vota în ședința ordinară următoare un proiect de hotărâre privind scutirea celor două licee de la plata taxei de închiriere a Sălii Thalia, în perioada 5-8 septembrie, pentru desfășurarea celei de-a XII-a ediții a festivalului. 

Sibiul va fi gazda evenimentului la care se vor alătura tineri interpreți, profesori ai celor mai renumite școli de muzică și antrenori vocali din România, alături de personalități marcante ale muzicii românești. 

Festival-concurs pentru tinerele talente

Festivalul-concurs își propune să încurajeze și să contribuie la descoperirea cât mai multor talente, să promoveze și să stimuleze cele mai valoroase prezențe și să creeze posibilitatea ca tinerele talente din domeniul muzicii să se cunoască, să se întâlnească și să își împărtășească experiențele. 

„Concurenții de vor întrece la cele 5 secțiuni ale festivalului: Muzică instrumentală, Canto Clasic, Folk, Muzică populară și Muzică ușoară, iar evoluția lor poate fi urmărită în cele două zile de concurs și în cadrul Galei Laureaților la Sala Thalia”, se arată în referatul de aprobare atașat proiectului de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor județeni. 

Juriul va fi format din soprana Felicia Filip, compozitorul Claudiu Bulete, pianista Stela Avesalon, tenorul Cristian Mihăilescu, vocal coach X Factor Crina Mardare, Ileana Vieru de la Radio „Antena Satelor”, Rodica Tulbure de la Radio Cluj, interpreta de muzică populară Sînziana Ștefan, muziciana Mihaela Grigoraș și Cosmina Elena Herța, câștigătoarea trofeului festivalului din 2020. 

Ultima oră