Primăria municipiului Sibiu a solicitat Consiliului Județean Sibiu să îi treacă în proprietate mai multe terenuri de pe Calea Șurii Mici în vederea realizării coridorului de mobilitate.
Calea Șurii Mici se va transforma într-un coridor de mobilitate. Drumul va avea, în principal, patru benzi, iar pe unele porțiuni chiar și șase benzi de circulație, unele speciale pentru transportul în comun. Nu vor lipsi pistele de biciclete și vor apărea în sfârșit trotuare. Pentru lărgirea drumului este nevoie să fie făcute aproape 80 de exproprieri de pe primul tronson, câteva terenuri fiind în proprietatea județului.
Terenurile de pe Calea Șurii Mici aflate în proprietatea publică a Județului Sibiu vor trece în proprietatea Municipiului Sibiu. „Primăria Municipiului Sibiu ne înștiințează asupra intenției de modernizare a străzii Calea Șurii Mici din municipiul Sibiu, în vederea asigurării creșterii standardului de viață al populației prin creșterea unei infrastructuri adecvate pentru traficul auto, pietonal, de biciclete, pe tronsonul cuprins între viaductul peste calea ferată și intersecția cu str. Bruxelles, ceea ce duce la o afectare a unor proprietăți învecinate, fapt pentru care se impune exproprierea proprietarilor acestora și ne solicită, totodată, transmiterea hotărârii consiliului județean privind trecerea imobilelor-terenuri afectate de de lucrarea de utilitate publică, din proprietatea publică a Județului Sibiu în proprietatea publică a municipiului Sibiu”, se arată în referatul de aprobare al unui proiect de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor județeni.
Patru terenuri ale CJ-ului vor fi afectate de lucrări, respectiv: un teren de 259 mp, unul de 548 mp, unul de 108 mp și altul de 1.198 mp.
Investiția „coridorul de mobilitate Calea Șurii Mici” va fi realizată pe două tronsoane, date fiind costurile ridicate la care se ridică lucrările. Primul tronson este cuprins între viaductul peste calea ferată și strada Bruxelles, iar cel de-al doilea, cuprins între strada Bruxelles și intersecția cu DN 7H.