atac ca în filme în nordul județului sibiu după ce un individ a evadat din arest și a incendiat o casă cu cocktail-uri molotov

Un sibian a fost condamnat la închisoare, la începutul lunii iunie, după ce în primăvară a evadat din arest la domiciliu și a mers țintit la adresa unui sibian din nordul județului unde i-a incendiat casa cu cocktailuri molotov. 

Bărbatul era arestat la domiciliu în localitatea Dumbrăveni din județul Sibiu în urma unei decizii date în septembrie 2023 de Curtea de Apel Alba Iulia. În 9 martie 2024, a evadat din arest, încălcând astfel cu rea credință măsura și obligațiile care îi reveneau, și s-a dus către locuința unui bărbat din județ. 

Atac ca în filme cu topor și cocktail molotov 

Individul s-a înarmat cu un topor și cu două cocktailuri molotov și s-a dus cu un taxi la locuința unui bărbat cu care avusese un conflict. Nu a stat pe gânduri și, orbit de furie și amețit de aburii alcoolului, a început să lovească cu toporul terasa de lemn din fața imobilului în care locuia omul. Imediat după, a incendiat cu respectivele cocktailuri ușa de lemn de la intrare.

„I-a distrus acestuia ușa de acces în imobil precum și terasa din lemn de la intrare cu un topor precum și prin incendiere cu două sticle incendiare (cocktailuri) pe care le-a avut asupra sa în acest scop. De asemenea, inculpatul i-a adresat amenințări cu moartea persoanei vătămate”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

Taximetristul a chemat poliția 

Taximetristul și-a dat seama că ceva rău se petrece, astfel că după ce a finalizat cursa a mers direct la poliție. Acesta a declarat că individul se afla sub influența băuturile alcoolice și că avea asupra lui un cuțit de mari dimensiuni, aspecte care l-au înspăimântat. El a mai menționat că individul scrâșnea din dinți de nervi și și-a dat seama că urma să provoace un scandal. „Din acest motiv, martorul s-a deplasat din proprie inițiativă la poliție unde a sesizat ofițerul de serviciu cu privire la acest client dubios. Martorul a mai arătat că inculpatul i-a solicitat telefonul mobil pe care i l-a închis și pe care i l-a restituit abia la terminarea cursei”, se arată în rechizitoriu. 

Un alt martor a declarat în fața oamenilor legii că, în acea zi, a auzit o bubuitură puternică și l-a observat pe individ că a spart geamul ușii de la intrare. Mai apoi, a observat flăcări în curte. 

La scurt timp, la fața locului s-au deplasat polițiștii. Individul a auzit sirenele autospecialelor și a fugit din zonă, însă oamenii legii au reușit să îl depisteze imediat. Chiar și în prezența lor a continuat să fie agresiv, afirmând că îl va omorî pe bărbatul vătămat, dar și pe soția lui, atunci când va ieși din pușcărie. 

Pompierii au venit și ei în zonă fiindcă ardeau cu flacără deschisă materiale combustibile în holul de acces în imobil. 

Trimis după gratii 

Bărbatul a fost condamnat recent de Judecătoria Mediaș la 2 ani și 9 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, evadare și amenințare. 

Individul, care avea antecedente penale în străinătate, a fost obligat să plătească 1.300 lei cheltuieli judiciare. 

Ultima oră