zeci de oameni au ajuns la spital din cauza caniculei, dar la sibiu stăm bine
foto Digi24

Canicula face ravagii în țară, zeci de oameni ajungând la spital după ce au leșinat pe stradă. Temperaturile resimțite au depășit 40 de grade Celsius în multe zone, devenind extrem de greu de suportat.

Veștile proaste nu se opresc aici. Urmează ore de foc cu temperaturi demne de deșertul african. ANM a emis un cod portocaliu de caniculă, iar oamenii sunt sfătuiți să rămână în case pentru a se proteja. Este stare de alertă la Ambulanță și SMURD, unde telefoanele sună neîncetat.

Meteorologii au emis un cod portocaliu pentru val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Teleorman și în municipiul București.

CITEȘTE ȘI: Cod portocaliu de caniculă cu temperaturi de peste 30 de grade la Sibiu

La Sibiu, până la publicarea acestui articol, nu au fost persoane preluate de ambulanță din cauza temperaturii ridicate.

În Capitală, termometrele au indicat 40 de grade la orele prânzului, soarele arzător transformând străzile în cuptoare greu de suportat. În multe autobuze și tramvaie era mult mai cald decât pe stradă.

În Turnu Măgurele și Alexandria s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi, 41 de grade Celsius. În București, s-au resimțit 40 de grade Celsius, la fel și în Oltenița, Videle, Bechet, Calafat, Moldova Veche și Bozovici.

Medicii subliniază că este vital să ne hidratăm corespunzător, consumând lichide la temperatura camerei. Sub nicio formă nu trebuie consumate lichide cu gheață, deoarece acest lucru poate avea un efect termic dăunător organismului, în special pentru persoanele care urmează tratament cardiac.

În Timiș, mai multe persoane au ajuns la unitățile de Primiri Urgențe și continuă să solicite ajutorul medicilor. Situații similare au fost raportate și în Mehedinți, unde patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două dintre ele fiind transportate la spital după ce au leșinat pe stradă.

Meteorologii avertizează că în următoarele zile, temperaturile vor continua să crească, mercurul din termometre ajungând la 40 de grade Celsius chiar și la umbră.

Ultima oră