promoția 1974 a facultății de teologie ortodoxă din sibiu s-a reunit la 50 de ani de la absolvire

Promoția 1970-1974 a vechiului Institut Teologic de Grad Universitar din Sibiu, actuala Facultate de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, s-a reunit pentru a celebra 50 de ani de la absolvirea cursurilor de licență, informează Metropolia Ardealului.

Evenimentul a început cu un Te Deum și o slujbă de parastas, oficiate de un sobor de preoți în capela Facultății de Teologie din Sibiu, în memoria profesorilor și colegilor trecuți la cele veșnice. Ulterior, cei prezenți au ascultat cuvântul Părintelui Mitropolit Laurențiu al Ardealului.

„Facultatea aceasta a fost pentru noi toți un loc de neuitat, un loc unde ne-am format pentru o misiune pe care Dumnezeu ne-a rânduit-o și în care mai suntem încă astăzi, cei prezenți. […] Sunt două lucruri extraordinare pentru noi care au stat la temelia vieții noastre spirituale și liturgice: Sfânta Liturghie și Tainele și ierurgiile. Ați fost o promoție binecuvântată de Dumnezeu, privilegiată într-un fel, pentru că Dumnezeu a ales din rândul frățiilor voastre oameni mari și nici nu se puteau mai mari decât Patriarhul României, o mare personalitate în lumea ortodoxă. Nu se putea și nu găsea Dumnezeu o altă persoană mai potrivită la vremea potrivită și de aceea să fiți bucuroși, respectuoși și mai ales să vă rugați și să ne rugăm cu toții ca Dumnezeu să-l ajute să poată să conducă corabia aceasta pe drumul Mântuirii. Tot dintre absolvenții de acum 50 de ani îl amintim și pe Înaltpreasfințitul Serafim al Germaniei, dar ne gândim și la alți slujitori emblematici pentru Biserica noastră”, a spus ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, ierodiaconul Iustinian Stoica, care a slujit timp de zeci de ani la Mănăstirea Prodromu din Muntele Athos, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale și a adresat un cuvânt colegilor de generație.

Întâlnirea a continuat în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, unde membrii promoției 1970-1974 și-au prezentat realizările pe plan misionar, pastoral și familial. În cadrul întâlnirii au fost depănate amintiri din cei patru ani de studenție la Sibiu și au fost evocați marii profesori ai acelei vremi.

Ultima oră