parc modern cu loc de joacă și zonă de fitness în șeica mare
Locul unde urmează să fie amenajat parcul

Un parc modern, dotat cu echipamente de joacă noi, dar și cu aparatură pentru sport în aer liber, va fi amenajat în comuna Șeica Mare din județul Sibiu. Primăria a scos la licitație caietul de sarcini. 

Primăria Șeica Mare vrea să amenajeze un parc în comună, în zona grădiniței, și să le ofere localnicilor facilități similare cu cele disponibile în orașe. „Investiția este necesară și oportună comunității din comuna Șeica Mare, prin dotarea parcului din localitatea Șeica Mare cu echipamente de joacă și fitness, dotare ce conduce la realizarea unui cadru optim pentru diversificarea activităților pentru copii și locuitorii din comună”, se arată în caietul de sarcini. 

Locul de joacă pentru copii va fi dotat cu două balansoare, șase căluți cu arc, un carusel, un complex de joacă cu o capacitate de 12 locuri, un leagăn și un complex de joacă cu turn pentru minim 8 utilizatori simultan. 

Parcul va include și o zonă de fitness și va fi dotat cu următoarele echipamente: două aparate tip bicicletă, două aparate de mers, două aparate de mers cu mânere, un aparat tip canoe, un aparat pentru spate și brațe, un aparat pentru abdomene, unul pentru ridicat și unul de masaj. Toată aparatura va avea o garanție minimă de 24 de luni. 

„Am vrut să le oferim oamenilor din Șeica Mare un loc unde să se poată relaxa și să facă sport. Avem un teren aflat lângă grădinița din comună, de vreo 3.000 de metri pătrați. Am turnat deja o placă de beton acolo, urmând să fie turnat cauciuc lichid, care se va întări. Toate echipamentele vor fi montate acolo, cauciucul având rolul de a oferi protecție celor care folosesc aparatele, dacă cad, să nu se lovească la cap. Eu cred că este cel mai frumos parc dintr-o comună, va ieși ceva ce nu a mai fost făcut în zona rurală. Ne-am gândit la copii, la tineri, dar și la mămicile care poate vor să facă sport cât timp copiii se joacă”, a spus Nicolae Sușa, primarul comunei Șeica Mare. 

În parc vor fi amplasate bănci și coșuri de gunoi. 

Proiectul va fi finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, prin intermediul GAL Microregiunea Hârtibaciu. Valoarea totală estimată a echipamentelor ce fac obiectul achiziției este de 270.850,41 lei + TVA. 

Ultima oră