intervenție în premieră la spitalul județean din sibiu, la un pacient bolnat de cancer rectal

Un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost primul pacient oncologic internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu care a beneficiat de amputație de rect prin abordare laparoscopică. Această intervenție a fost realizată în premieră de medicii Secției Chirurgie 2, coordonată de medicul șef Conf. Univ. Dr. Bratu Dan Georgian, la finalul săptămânii trecute, până de curând fiind posibilă doar amputația pe cale clasică.

Intervenția pe cale laparoscopică este realizată în anumite cazuri în care starea pacientului o permite, durează între două și patru ore, necesită aparatură complexă și un instrumentar de ultimă generație și presupune îndepărtarea definitivă a anusului și rectului, împreună cu mezorectul. Procedura se încheie prin crearea unei stome terminale. Pacienții care sunt operați prin această metodă beneficiază de o recuperare post operatorie mai rapidă, durerea post operatorie este mai scăzută, iar zilele de spitalizare sunt mult reduse.

Pacientul de 73 de ani a fost operat vineri, 14 iunie, iar în prezent se află internat pe secția Chirurgie 2 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, în stare bună și sub atenta supraveghere a medicilor specialiști.

intervenție în premieră la spitalul județean din sibiu, la un pacient bolnat de cancer rectal

Ultima oră