cfr călători intensifică verificările instalațiilor de climatizare în trenuri pe perioada caniculei
foto RomâniaTV.

Instalațiile de climatizare din trenurile aflate în circulație în perioada cu temperaturi caniculare sunt suplimentar verificate din punct de vedere tehnic și funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru a preveni defectările în timpul călătoriei, a informat CFR Călători printr-un comunicat de presă, citează NewsBucurești.

În lumina avertizărilor de caniculă și disconfort termic accentuat emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru această perioadă, CFR Călători depune eforturi susținute pentru a menține în funcțiune toate unitățile de material rulant dotate cu instalații de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este supus unei verificări amănunțite din punct de vedere tehnic și funcțional înainte de fiecare plecare, pentru a minimiza riscul defectărilor în timpul călătoriei. Pentru asigurarea funcționării optime a instalațiilor de climatizare, au fost implementate măsuri suplimentare de mentenanță în cadrul reviziilor de vagoane care compun trenurile, inclusiv însoțirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, în cazul unor condiții meteorologice extreme precum canicula.

Cu toate acestea, în zilele cu temperaturi exterioare extrem de ridicate, care pot ajunge uneori până la 50 – 55 de grade Celsius la soare, atât la nivelul șinelor cât și în interiorul materialului rulant, există riscul ca instalațiile de climatizare să nu mai poată asigura răcirea adecvată și să funcționeze doar în regim de ventilație, mai menționează comunicatul.

CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice călătoria cu anticipație, să utilizeze toate trenurile disponibile conform programului zilnic și să își procure în avans legitimațiile de călătorie. De asemenea, pentru călătorii în condiții de caniculă, în special persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau cu afecțiuni medicale sensibile la temperaturi ridicate, se recomandă să se hidrateze constant, să aibă întotdeauna apă la îndemână, să aibă la ei medicamentele necesare și să solicite imediat ajutorul personalului de tren în caz de nevoie.

Aceste măsuri sunt luate pentru a asigura confortul și siguranța călătorilor în condiții meteorologice extreme, în timp ce trenurile continuă să deservească publicul într-un mod eficient și adaptat la cerințele de transport ale perioadei.

Ultima oră