povestea băiatului de 14 ani din sibiu care și-a salvat prietenul de la înec. matei vrea să devină “erou” de meserie (foto video)

Un adolescent de 14 ani, elev în clasa a șaptea la Colegiul „Octavian Goga”, și-a salvat prietenul de la înec, weekend-ul trecut. Matei și-a rupt ghipsul în care avea mâna imobilizată și l-a tras la mal pe prietenul său care se afla la un pas de înec.

Matei se juca împreună cu alți doi amici în zona unui lac din Valea Aurie. Unul dintre ei a încercat să ia bărcuța blocată din mijlocul lacului, momentul în care a văzut cât este de adâncă apa, s-a panicat. Atunci Matei și-a desfăcut ghipsul și a sărit să își ajute prietenul, fără să mai stea pe gânduri.

„Incidentul s-a întâmplat la un lac din zona Valea Aurie, lângă un centru militar. Am fost să punem niște bărci pe apă. Prietenul meu a vrut să intre în apă pentru că o bărcuță s-a blocat în mijlocul apei și a vrut să o ia. Nu a știut să înoate și s-a băgat după ea și pe la mijloc a început să se panicheze pentru că se ducea la fund. Celălalt prieten, fratele celui care era în apă, a sunat la 112 și eu mi-am dat ghips-ul jos și am sărit după el. Era adâncă apa, nu ajungeam cu picioarele”, povestește Matei.

Citește și: Alin și Laurențiu, cei doi jandarmi care au salvat un copil de la înec sâmbătă seară la Sibiu

povestea băiatului de 14 ani din sibiu care și-a salvat prietenul de la înec. matei vrea să devină “erou” de meserie (foto video)

 

 

Matei avea  mâna în ghips doar de o săptămână, după ce a căzut la fotbal. Cât despre momentul salvării, adolescentul povestește cât a fost de dificil, dar se bucură că totul s-a terminat cu bine. „A fost destul destul de dificil să îl trag spre mal, dar și el a contribuit pentru că nu s-a lăsat și am încercat să îl îndrum spre mal. Nu prea m-am gândit, am sărit direct după el și nu am luat în considerare să mi se întâmple. Doar după mi-am dat seama. Ghipsul îl aveam pus de o săptămână”, a spus adolescentul.

Eroul de 14 ani spune că doar a vrut să își ajute prietenul, nu s-a gândit la valul de reacții care a venit după incidentul din weekend. „Nu am vrut să mă dau mare sau să fac o impresie bună. În momentul acela am vrut să îl ajut. Mama a fost puțin supărată pentru că mi-a explicat că mă puteam îneca și după mi-a spus că sunt un erou și că trebuie să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat”, a spus acesta.

Citește și: Copii salvați de la înec dintr-o baltă de pe Calea Poplăcii, după ce au încercat să recupereze o jucărie căzută în apă

Matei ia în considerare să devină pompier sau polițist. „Mi-ar plăcea să ajut oameni. Să fiu chiar pompier sau polițist chiar dacă asta ar însemna să îmi pun viața în pericol”, a spus adolescentul.

Profesorii îl laudă pe Matei și îl consideră un elev deosebit și darnic. „Este un băiat deosebit. S-a făcut observat chiar la bazarul de Crăciun m-a rugat sa iau o coroniță să o pun la troiță de Ziua Eroilor. M-a impresionat mult cu dăruința lui. Un băiat deosebit. Luni, colegii l-au primit cu aplauze”, a spus profesoara de germană, Simina Constantinescu.

povestea băiatului de 14 ani din sibiu care și-a salvat prietenul de la înec. matei vrea să devină “erou” de meserie (foto video)

 

Ultima oră