zeci de elevi sibieni premiați de mitropolia ardealului cu cărți și diplome pentru rezultate foarte bune la olimpiada de religie (foto)

Elevii de la școlile și liceele din județul Sibiu care au obținut rezultate foarte bune la etapa județeană a Olimpiadei de Religie și la alte concursuri similare au fost premiați luni, 16 iunie 2023, peste 90 de elevi  de Înaltpreasfinţitul părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Tot în cadrul acestei festivități au fost premiate și grupurile implicate în Concursul național catehetic desfășurat la nivelul Patriarhiei Române.

Festivitatea de premiere a avut loc în capela Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sibiului și ai Inspectoratului Școlar Sibiu,  inspectorul de învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, prof.dr.Sorin Joantă, și inspectorul școlar pentru disciplina Religie din județul Sibiu, prof. Gabriela Frățilă, consilieri eparhiali și preoți.

zeci de elevi sibieni premiați de mitropolia ardealului cu cărți și diplome pentru rezultate foarte bune la olimpiada de religie (foto)

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului i-a felicitat pe elevi pentru dragostea lor față de valorile spirituale ale Bisericii străbune și pentru interesul crescut față de această disciplină școlară.

Întâi de toate sunteți bucuria, darul lui Dumnezeu pe care l-a revărsat în familiile voastre de unde sunteți, în Biserica locală și în Biserica noastră complexă din Biserica Ortodoxă. A doua motivație a bucuriei este faptul că ați ajuns într-un concurs și nu un concurs obișnuit, ci unul cu totul special. Să deveniți olimpici indiferent ce premiu ați obținut, toți ați câștigat o dragoste, o apropiere sădită ca sămânță în familia voastră de cei dragi ai voștri (părinți, bunici), ați dobândit dragostea față de Dumnezeu. Toate celelalte științe necesită un efort intelectual, memoria trebuie pusă în aplicare, trebuie să reții și să redai apoi, chiar să creezi sau să amplifici noțiunile pe care leai dobândit, dar în domeniul acesta al religiei ceea ce ați învățat voi nu poate să fie redat mecanic, automat, prin niște formule, așa cum se dau definițiile și formulele matematice, ci noțiunile trebuie trecute prin filtrul sufletului și al inimii voastre. Iată aceasta este clipa de bucurie pe care o trăim noi azi, aici, răsplătindu-vă efortul din cursul anului școlar” a transmis ierarhul, citează Mitropolia Ardealului.

În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurențiu a oferit premii și diplome elevilor cu rezultate foarte bune la Olimpiada de Religie, la Concursul Național Catehetic al Patriarhiei Române „Tineri și Vârstnici să laude numele Domnului ” și la Concursul interdisciplinar Cultură și spiritualitate românească, organizat împreună cu profesori de la alte discipline, precum limba și literatura română sau istorie.

zeci de elevi sibieni premiați de mitropolia ardealului cu cărți și diplome pentru rezultate foarte bune la olimpiada de religie (foto) zeci de elevi sibieni premiați de mitropolia ardealului cu cărți și diplome pentru rezultate foarte bune la olimpiada de religie (foto) zeci de elevi sibieni premiați de mitropolia ardealului cu cărți și diplome pentru rezultate foarte bune la olimpiada de religie (foto) zeci de elevi sibieni premiați de mitropolia ardealului cu cărți și diplome pentru rezultate foarte bune la olimpiada de religie (foto)

Ultima oră