se majorează valoarea tichetelor de masă din românia
Sursa Foto - RomaniaTV

Camera Deputaților a adoptat marți, în mod decizional, proiectul de lege privind majorarea valorii tichetului de masă. Această măsură va fi implementată și în primele două luni ale semestrului al doilea al anului în curs, adică în lunile august și septembrie, scrie presa națională.

Scopul proiectului de lege este să aprobe ordonanța de urgență a Guvernului nr. 69/2023, prin care se modifică articolul 14 din Legea nr. 165/2018, stabilindu-se valoarea unui tichet de masă până la 35 lei/tichet masă/zi, începând cu 1 august 2023, respectiv 40 lei/tichet masă/zi, începând cu 1 ianuarie 2024.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a propus această majorare pe 27 iunie 2023, în contextul reducerii puterii de cumpărare a populației ca urmare a războiului din Ucraina și a liberalizării prețurilor la energie. “Având în vedere că valoarea acestor tichete a rămas neschimbată în ultimele două semestre, deși prețul alimentelor și al utilităților a crescut semnificativ, Executivul a decis să majoreze în două etape această valoare: de la 30 de lei la 35 de lei, începând cu 1 august 2023, și 40 de lei începând cu 1 ianuarie 2024”, se menționează în comunicatul de presă al Ministerului Muncii.

Proiectul a fost adoptat anterior de Senat pe 18 septembrie 2023, acesta fiind forul legislativ sesizat, iar votul din Camera Deputaților este decizional. Legea urmează să fie promulgată.

Ultima oră