„repriza a 2-a” a probei orale la limba română de la bac, mult mai ușoară pentru elevii din sibiu

Elevii sibieni s-au arătat optimiști în a doua zi în care au fost susținute probele orale la Bacalaureat. Spre deosebire de luni, subiectele de marți de la proba la Limba română au fost mult mai ușoare.

Elevii din clasele a 12-a de la „Colegiul Octavian Goga” au ieșit cu zâmbetul pe buze de la proba orală la Limba și literatura română, care a continuat și marți. „A fost interesant. Mi-a plăcut. Am avut un subiect legat de rolul bibliotecii în viața contemporană și consider că este un subiect de actualitate chiar dacă nu mai este atât de binevăzută biblioteca în momentul de față. Cam asta am și spus comisiei de evaluare. Mi s-a părut că am primit o opinie pozitivă din partea lor. Mi s-a părut că m-am descurcat destul de ok. Nu a fost chiar subiectul la care am visat dar cred că m-am descurcat destul de bine și a trecut destul de repede. Pentru probă m-am pregătit destul de puțin mai ales că nu este relevantă pentru nota finală. M-am pregătit mai mult pentru facultate și pentru Bacalaureat. Vreau să urmez Facultatea de Medicină în Sibiu”, a spus Alexia, în clasa a 12-a la Colegiul „Octavian Goga”.

Un alt elev spune că s-a pregătit pentru proba orală aproximativ 20 de minute. Chiar și așa, proba i s-a părut extrem de ușoară. „A fost o probă foarte ușoară. Părerea mea este că a fost puțin prea ușor. Nu am învățat aproape deloc. Ieri am citit vreo 20 de minute. Am avut puține emoții pentru că n-am știut cum se desfășoară proba. pentru probele scrise m-am pregătit și mă mai pregătesc. Sper a la proba scrisă să pice Ion Creangă sau orice poezie”, a spus Andrei, elev la Colegiul „Octavian Goga”.

După proba orală la Limba română, elevii s-au relaxat la terasa de lângă colegiu, unde au discutat ce subiect a primit fiecare și cum s-au descurcat. Emoții mari au pentru probele scrise care se vor desfășura la începutul lunii iulie.

Citește și: Subiectul care a dat emoții elevilor din Sibiu la prima probă la Bac (foto, video)

 

Ultima oră