petrecere cu muzică la maxim și grătare încinse în spatele unui magazin din țiglari, „premiată” cu o amendă de aproape 5.000 de lei
foto: arhivă

Mai mulți petrecăreți au fost amendați usturător de jandarmi pentru că au făcut grătar în spatele unui magazin în cartierul Țiglari din Sibiu. Aceștia au ascultat muzică și i-au deranjat pe vecini.

O petrecere zgomotoasă și grătarul făcut într-un loc nepermis le-a adus amenzi în valoare de 4.800 de lei unor petrecăreți din Țiglari.

Patru oameni au încins grătarele în spatele unui magazin de pe strada Țiglarilor. Jandarmii au venit în zonă după ce au fost solicitați de vecinii deranjați de muzica zgomotoasă.

„Ieri, în jurul orei 18.20, printr-un apel 112 a fost sesizat faptul că mai multe persoane fac grătar și ascultă muzică la o intensitate ridicată, pe strada Țiglarilor din municipiul Sibiu. La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmerie, care a identificat un grup de patru persoane, trei bărbați și o femeie, din județul Sibiu, care desfășurau o activitate de picnic. În baza celor constatate, persoanele în cauză au fost sancționate de jandarmi cu amendă în valoare de 1200 de lei fiecare, pentru că au desfășurat activități de picnic în afara zonelor special amenajate și pentru că au deranjat comunitatea locală”, spune Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

Având în vedere această situație, jandarmii readuc în atenția cetățenilor respectarea prevederilor legale în ceea ce privește activitatea de picnic, respectiv a Legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, care are ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.

Ultima oră