cum să îți reamenajezi locuința cu stil, pentru un nou început

Reamenajarea locuinței este un proiect indispensabil, la un moment dat în viață, pentru a aduce un aer proaspăt în spațiul în care trăiești. Ai nevoie de această schimbare, fie pentru că mobilierul este vechi și uzat, iar pereții necesită revopsire, fie că îți dorești modernizarea locuinței în acord cu tendințele, pentru a te simți și mai bine la tine acasă. Indiferent care este motivul tău pentru renovare, acest proiect impune un plan bine gândit și un buget adecvat, pentru a putea fi finalizat cu succes. Iată câteva direcții pe care să le urmezi înainte să te apuci de treabă.

Fă-ți un plan de bătaie realist

Planificarea detaliată este esențială pentru evitarea eșecului. Evaluează fiecare cameră, notează dimensiunile și creează-ți o schiță cu modificările pe care le consideri necesare. Dacă nu ești priceput la proiectarea în spațiu, poți cere sfatul unui designer de interior care te va ajuta să eficientizezi fiecare încăpere. Creează o listă cu tot ce ai nevoie și stabilește un buget clar, pentru a evita cheltuielile neprevăzute.

Dacă, totuși, ai nevoie să suplimentezi cheltuielile, poți face un credit de nevoi personale sau o refinantare online, în cazul în care ai alte rate pe care trebuie să le susții. Astfel îți va fi mai ușor să-ți renovezi locuința conform planului, cu tot ce îți dorești, și să plătești ratele fără efort, eșalonându-le pe termen mai lung.

Creează un design unitar

Stilul de design ales va influența toate deciziile ulterioare. Poți opta pentru un stil modern, minimalist, clasic sau rustic, în funcție de preferințele personale și de structura casei. Pinterest și Instagram sunt surse excelente de inspirație. Important este să păstrezi o linie unitară a pieselor de mobilier, decor, corpuri de iluminat și să menții un echilibru cromatic, pentru a obține un interior cu stil. Îți poți face majoritatea cumpărăturilor online pentru că oferta este mult mai vastă pe site-urile de profil decât în magazine și este mult mai comod să primești toate obiectele acasă. La o simplă deschidere cont online, căruia îi atașezi un card, ai din start nenumărate beneficii, de la comision zero la administrare, la premii substanțiale și bani înapoi la plățile cu cardul.

Reamenajarea casei în 4 pași

  • Vopsirea pereților – o culoare nouă sau un tapet decorativ va schimba complet aspectul unei camere. Culorile deschise, precum alb, bej sau gri dau mai multă lumină și măresc vizual spațiul, în timp ce nuanțele închise, folosite, de obicei, doar ca pată de culoare pe un singur perete, au rolul de a crea un strop de mister.
  • Alegerea și așezarea mobilierului – alege piese multifuncționale, precum canapele extensibile sau mese rabatabile, pentru a economisi spațiu. Investește în piese noi, dacă vrei să ai un spațiu modern, sau recondiționează piese vechi de mobilier, atunci când îți dorești să obții un aer vintage.
  • Mizează pe iluminarea corectă – lumina este responsabilă pentru atmosfera din locuință. Utilizează lămpi de podea, lămpi de masă și becuri cu intensitate reglabilă pentru a crea o ambianță plăcută.
  • Folosește accesorii decorative – elementele de decor sunt cele care dau acea notă de confort și personalitate fiecărei camere. Pernele decorative, covoarele, perdelele, statuetele și plantele de interior adăugă culoare și dimensiune încăperilor.

Renovarea locuinței este un proiect în care merită să investești deoarece îi crește valoarea pe termen lung și îți îmbunătățește stilul de viață.

Ultima oră