camera deputaților adoptă legea prin care se interzice publicitatea la țigările electronice în spații publice

Camera Deputaților, forul decizional, a adoptat proiectul de lege care interzice publicitatea pentru ţigarete electronice, inclusiv cele de tip Vape sau dispozitive cu tutun încălzit, precum și pentru pliculețele cu nicotină destinate uzului oral (pouch-uri).

Doar doi deputați au votat împotriva măsurii marți, 18 iunie. Actul normativ modifică Legea nr. 148/2000 privind publicitatea și articolul 29 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, fiind adoptat cu 269 de voturi „pentru”, două „împotrivă” și trei abțineri, scrie portalul de știri ziare.com

Proiectul interzice publicitatea explicită pentru produsele din tutun, ţigaretele electronice, inclusiv cele de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului și produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum și pentru pliculețele cu nicotină destinate uzului oral (pouch-uri) difuzată în cadrul programelor de radio și televiziune, precum și pe biletele de călătorie pentru transportul public.

În prezent, legea permite doar interzicerea publicității explicite pentru produsele din tutun în aceste medii. Proiectul mai prevede interzicerea publicității pentru ţigaretele electronice, inclusiv cele de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului și produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum și pentru pliculețele cu nicotină destinate uzului oral (pouch-uri) în incinta unităților de învățământ și unităților de asistență medicală sau la o distanță mai mică de 200 de metri de intrarea acestora, măsurată pe drum public.

3.5

Ultima oră