zeci de permise și certificate de înmatriculare reținute în weekend pe drumurile din sibiu

 

Într-o amplă operațiune desfășurată în perioada 14-16 iunie în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au întreprins acțiuni decisive pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Rezultatele acestor eforturi au fost semnificative: s-au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 35 de permise de conducere, iar 24 de certificate de înmatriculare au fost retrase. În plus, au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi totalizând 220.000 de lei.

Unul dintre incidentele semnalate a avut loc la data de 16 iunie, în jurul orei 02:00, pe Bulevardul General Vasile Milea din Sibiu, unde polițiștii au oprit pentru control un tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat în județul Vâlcea. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma acestui rezultat, tânărul a fost escortat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În consecință, la nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului, infracțiune gravă care atrage sancțiuni drastice conform legislației în vigoare.

Totodată, în localitatea Șura Mare, la doar câteva ore distanță, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un alt autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Agnita. Verificările efectuate au relevat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea alcoolscopică a indicat o concentrație de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Similar primului caz, individul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, manifestând o determinare fermă în aplicarea legii și menținerea siguranței rutiere.

Ultima oră