prețuri exorbitante la biletele de avion din sibiu spre germania pentru meciurile româniei de la euro 2024

Luni a început Campionatul European de Fotbal din 2024. Sute de sibieni au ajuns la destinație pentru a fi în tribune la meciul României cu Ucraina și alții urmează să meargă în Germania și pentru restul meciurilor. Zborul cu avionul reprezintă principala opțiune pentru suporterii sibieni care vor să fie prezenți la cele mai așteptate meciuri ale anului.

România va debuta la această ediție a Campionatului European astăzi de la ora 16.00, cu câștigătoarea play-off-ului B, la Munchen. În continuare, în cel de-al doilea meci, România se va duela cu Belgia, pe data de 22 iunie, la Koln. Ultimul meci al României în faza grupelor se va desfășura pe data de 26 iunie, la Frankfurt.

Pentru cel de-al doilea meci, cel în care România se va duela cu Belgia, din data de 22 iunie, care va avea loc la Köln, sibienii pasionați de fotbal trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. În prezent, zborurile din data de 21 iunie și din 23 iunie, spre Dortmund, cel mai apropiat aeroport de Köln, ajunge să coste peste 500 de euro și pot ajunge și până la 700 de euro. În 22 iunie, respectiv în ziua meciului nu mai sunt zboruri directe spre Dortmund.

Vezi și: LIVE text video foto: Mii de sibieni au invadat Capitala Bavariei pentru meciul România – Ucraina

O opțiune poate fi reprezentată de zborul direct din 21 iunie, de la ora 12:25, cu plecare din Sibiu spre Dortmund, iar pentru întoarcere se pate opta pentru zborul din 23 iunie, de la ora 19. 10, însă cu escală la Munchen. Prețul biletului se ridică astfel la peste 700 de euro. De asemenea, călătorii vor avea escală în Munchen. În data de 22 iunie nu sunt zboruri către Dortmund spre și dinspre Sibiu.

De la aeroportul din Dortmund până la Köln, mai sunt aproape o sută de kilometri care trebuie făcuți cu mașina sau se poate opta pentru tren care face aproximativ 2 ore pe traseu.

Ultimul meci al României în faza grupelor se va desfășura pe data de 26 iunie, la Frankfurt, costul biletelor de avion dus-întors încep de la 460 de euro, în ziua meciului. Prețul biletelor de avion începe de la peste 600 de lei pentru zboruri în zilele de 25 și 27 iunie.

Mai ieftin cu mașina sau cu autobuzul

O altă opțiune pentru ajunge la meciul României de la Koln este cu autobuzul. Dezavantajul este că faci o zi pe drum, însă prețurile sunt mult mai mici. Un bilet dus întors ar costa în jur de 900 de lei. Cu autobuzul cu plecare din Sibiu spre Frankfurt, plătești aproximativ 1000 de lei pentru biletele dus-întors.

Cu mașina, la un consum mediu de 7 la sută, costul unei astfel de călătorii se ridică la 700 de lei.

 

Ultima oră