subiectul care a dat emoții elevilor din sibiu la prima probă la bac (foto, video)

Elevii sibieni au susținut luni prima probă la examenul de Bacalaureat din acest an, mai exact proba orală la Limba și literatura română. Elevii din clasele de-a 12-a au fost foarte emoționați atât înainte de probă, cât și după. Nivelul de dificultate al subiectelor nu a reprezentat o problemă pentru aceștia.

Au început probele la Bacalaureat. Elevii s-au prezentat la licee, la orele la care au fost programați că vor susține proba, unii venind și mai devreme. „Am foarte multe emoții pentru prima probă, proba orală la română. M-am pregătit și sper să fie bine. Să vedem ce o să se întâmple pe mai departe. Nu este un subiect de care să îi fie teamă. Pentru probele scrise sunt mai pregătită. Mă descurc mai bine la scris de cât la vorbit pentru că îmi găsesc mult mai ușor cuvintele în scris, dar o să fie bine și la oral”, a spus Eva, elevă la Colegiul „Octavian Goga”.

subiectul care a dat emoții elevilor din sibiu la prima probă la bac (foto, video)

Paul spune că s-a pregătit trei zile pentru proba orală la Limba Română, iar pentru probele scrise este și mai pregătit. „M-am pregătit în ultimele trei zile cât s-a putut. Le știu pe toate dar acum sper să fie bine. Acum nu am emoții, când o să intru în sală. Cred că stăpânesc toate subiectele bine.  Pentru probele scrise m-am pregătit mai mult decât pentru cele orale. Acolo sunt și mai stăpân pe mine. Sper ca la proba scrisă să ne pice orice operă lirică. Să fie poezie”, a spus elevul.

subiectul care a dat emoții elevilor din sibiu la prima probă la bac (foto, video)

Lui Filip proba i s-a părut ușoară și speră să ia un calificativ mediu. Tânărul se axează mai mult pe admiterea la facultate. „Proba a fost destul de ușoară. Cred că m-am descurcat destul de bine. Am avut câteva emoții, dar per total cred că m-am descurcat ok și sper să iau un calificativ bun. Sincer mă aștept la un calificativ de mijloc. Pentru probele scrise m-am pregătit destul de bine. Sper să iau o notă bună cu toate că eu mă axez mai mult pe admiterea la facultate, nu aștept o notă atât de mare la Bacalaureat. Sper la un 8,60. Mai departe vreau să dau la Facultatea de Medicină, la kinetoterapie, în Sibiu”, a spus Filip, elev la „Goga”.

Iulia, elevă la „Brukenthal”, consideră că s-a descurcat bine la proba orală la Limba Română, cu toate că emoțiile au fost mari. „A fost puțin stresant înainte, am avut câteva emoții. Am primit un  fragment dintr-un articol din Dacia literară despre adaptarea la locul de muncă în societate cu tehnologia. A trebuit să spun ce tip de text este, să dau ideile principale. Da, cred că m-am descurcat mult mai bine decât mă așteptam inițial. A fost mai relaxant în timpul examenului decât am fost înainte. Cred că la fiecare proba am un nivel ridicat de emoții”, Iulia de la Colegiul „Gheorghe Lazăr”.

subiectul care a dat emoții elevilor din sibiu la prima probă la bac (foto, video)

În perioada 17 – 19 iunie 2024 se desfășoară Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, în intervalul 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, în perioada 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D iat între 25  și 27 iunie 2024 va avea loc Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Probele scrie la Bacalaureat încep în data de 1 iulie, respectiv:

  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

 

 

 

Ultima oră