bufnița polară și lupii albi de la zoo sibiu, cei mai sensibili la caniculă

Meteorologii anunță primele zile de caniculă din această vară. Animalele de la Zoo, mult iubite de copii, sunt cele care resimt cel mai puternic temperaturile ridicate din această perioadă. Dacă pentru unele dintre ele temperaturile care depășesc 30 de grade le fac să se simtă ca acasă, altele se adaptează mai greu la zilele caniculare și au nevoie de ajutor din partea îngrijitorilor de la Zoo Sibiu.

Leii sunt cei care se bucură de temperaturile ridicate, făcându-i să se simtă ca la ei acasă. Și struții africani se bucură de când este cald afară, însă zilele caniculare pot deveni greu de suportat chiar și pentru ei.

Liviu Todescu, medicul veterinar la Zoo Sibiu, susține că la polul opus se află lupii albi și bufnița polară, cel mai nou locuitor de la Zoo. Bufnița are o vârstă de 3 ani și este adusă în Sibiu de la Zoo din Suceava. „În zilele toride, lupii vor sta în pădure la umbră, iar bufnițelor le-am făcut umbră și le schimbăm foarte des apa, la fel cum procedăm și în cazul celorlalte animale pe care le avem. Dacă este cazul, le udăm cimentul pe care stau. La noi este noroc că suntem lângă pădure. Ursul Crin are bazin cu apă și se scaldă ori de câte ori vrea. Tigrii și leii au și ei bazine cu apă lângă adăpostul lor”, a spus veterinarul sibian.

Citește și: Veteranul de la Zoo Sibiu, un urs brun de 25 de ani, cu nume de politician

 

Ultima oră