urmează o săptamana cu temperaturi de peste 25 de grade în județului sibiu
FOTO: arhivă

Valorile termice pentru săptămâna viitoare vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, iar canicula se va instala în toată țara. Abaterile termice pozitive vor fi mai accentuate în regiunile sudice, conform datelor publicate de Agenția Națională de Meteorologie (ANM).

De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar la nivel național, fenomenul fiind mai accentuat în zonele montane. În Capitală, cea mai caldă zi va fi joi, cu o maximă de 36°C și o minimă de 19°C. În restul săptămânii, maximele vor varia între 33 și 35 de grade Celsius, iar nopțile vor fi mai călduroase decât de obicei.

În weekend, vremea în București va fi specifică acestei perioade de vară, cu o temperatură maximă de 34°C și minimele nopții între 19 și 20°C. Sâmbătă, vântul va adia ușor și există 5% șanse de precipitații pe timpul zilei și 10% pe timpul nopții. Probabilitatea de ploaie crește duminică, cu 25% șanse de precipitații atât ziua cât și noaptea, iar vântul va adia ușor în continuare, anunță ziarul Adevărul.

La mare, în Constanța, săptămâna viitoare va fi marcată de valori specifice perioadei, cuprinse între 27°C și 30°C, iar șansele de precipitații vor fi sub 10%. Nopțile vor fi, de asemenea, călduroase, cu o temperatură medie de 20°C pe toată săptămâna.

În weekend, pe litoral, se vor înregistra temperaturi specifice acestei perioade, cu maxime de 27°C și minime de 21°C.

La munte, în Sinaia, temperaturile săptămânii viitoare vor varia între 25°C și 31°C. Cea mai călduroasă zi va fi sâmbătă, cu o maximă de 31°C și o minimă de 17°C. Șansele de precipitații vor fi mai crescute în zona montană, variind între 14% și 60%.

 

Ultima oră