erou la 14 ani: copilul din sibiu care și-a salvat prietenul de la înec, deși avea mâna în ghips (video)

Un copil de 14 ani din Sibiu a dat dovadă de un curaj remarcabil, salvându-și prietenul de la înec, deși avea mâna în ghips. Băiatul a povestit pentru Digi24 cum s-a petrecut totul.

„Prietenul meu a luat câteva guri de apă și încerca să nu se ducă la fund. Fratele lui mai mic a sunat la 112. Mi-am dat ghipsul jos și am sărit după el. Am încercat să ajung cât mai repede la el și să-l trag afară fără ca el să mă tragă și pe mine la fund. La mijlocul lacului nu m-am simțit deloc în siguranță. Am tras foarte tare de ghips până l-am scos și am plonjat direct în apă, încercând să ajung cât mai repede la el. I-am spus să nu se panicheze și am încercat să-l trag cât mai aproape de mal,” a povestit băiatul pentru Observatornews.

Incidentul a avut loc în Sibiu, unde cei trei prieteni se jucau cu un vaporaj cu motor pe malul unui lac. Pierzând controlul jucăriei, unul dintre băieți a intrat în apă pentru a o recupera și aproape s-a înecat. Prietenul său a sunat la 112, dar nu a așteptat sosirea salvatorilor. Și-a scos ghipsul de la mână, a intrat în apă și și-a salvat prietenul. Jandarmii și echipajele medicale au ajuns rapid la fața locului și au intervenit în misiunea de salvare.

Mirela Bădescu, medic SMURD, a declarat: „Am găsit trei copii de 14 ani, unul scos din apă de prietenul lui, era conștient, dar somnolent și disneic.”

Ultima oră