cum ajungi din 15 iunie de la sibiu la mare cu trenurile soarelui

Din 14/15 iunie 2024, toate trenurile duc la Marea Neagră. CFR Călători dă startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 7/8 septembrie 2024.

Potrivit CFR Călători, Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Astfel, timp de trei luni, 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.

De asemena, 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 2 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

cum ajungi din 15 iunie de la sibiu la mare cu trenurile soarelui

Cum ajungi de la Sibiu la mare?

În cadrul programului estival de transport, pe ruta Constanţa-Mangalia, turiştii care se află pe litoralul românesc beneficiază de posibilitatea de a călători între staţiunile de pe malul mării cu trenurile Regio, puse la dispoziţie de CFR Călători. În plus, trenurile de lung parcurs, care sosesc din marile oraşe ale ţării, precum Arad, Oradea, Timişoara, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Sibiu, Reşiţa, Suceava, Iaşi, Craiova, Bucureşti şi altele, vor asigura legătura directă cu staţiunile de pe litoral, până la Mangalia.

Trenul InterRegio 12912 pleacă zilnic din Sibiu la ora 18:42 și ajunge în Mangalia la ora 07:59.

cum ajungi din 15 iunie de la sibiu la mare cu trenurile soarelui

În direcția opusă, același tren pleacă din Mangalia la ora 18:20 și ajunge la Sibiu la 08:25.

cum ajungi din 15 iunie de la sibiu la mare cu trenurile soarelui

Tren  IR 12912 prețuri:

  • 153,5 lei, adult
  • 116,55 lei, adult cu cad TrenPlus
  • 79,5 lei, copil
  • 79,5 lei, pensionar
  • 15,35 lei, student
  • gratuit, elev

    Ultima oră