Un individ care s-a masturbat în Parcul Sub Arini a scăpat de închisoare după ce și-a recunoscut fapta și a zis că era beat

Un bărbat care s-a masturbat în fața unor fete în Parcul Sub Arini din Sibiu a scăpat de închisoare după ce și-a recunoscut fapta. 

Un individ care s-a masturbat în Parcul Sub Arini a scăpat de închisoare după ce și-a recunoscut fapta și a zis că era beat

În 26 aprilie 2022, un bărbat în vârstă de 42 de ani s-a dezbrăcat în fața unor fete care se plimbau prin Parcul Sub Arini, în apropiere de cartierul Valea Aurie, și a început să se masturbeze. Tinerele l-au filmat și au făcut o plângere la poliție, povestind totodată cele întâmplate și jurnaliștilor Ora de Sibiu. 

Citește și: Individ filmat când se masturba în Parcul Sub Arini 

Câteva zile mai târziu, în 2 mai, individul a fost observat în apropierea Parcului Sub Arini de către un cadru militar, în timp ce se masturba uitându-se la o femeie. „De asemenea, în data de 02.05.2022, ora 13.00-14.00, în timp ce efectua serviciul în cadrul UM 01473, în apropierea Parcului Sub Arini, martorul l-a observat în exteriorul unității militare pe inculpat care se autosatisfăcea sexual, în apropierea sa aflându-se o persoană de sex feminin la circa 20 de metri, care însă nu l-a observat pe inculpat. Martorul a sesizat organele de poliție”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

Nu va face închisoare

Individul și-a recunoscut fapta, precizând că nu își poate justifica comportamentul, dar cel mai probabil era beat, prin urmare Instanța a încuviințat judecarea cauzei conform procedurii simplificate. 

Potrivit normei de incriminare, fapta bărbatului – ultraj contra bunelor moravuri în formă continuată – se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. La individualizarea judiciară a pedepsei, instanța a avut în vedere împrejurările în care individul a comis faptele, natura și gravitatea faptei și motivul săvârșirii infracțiunii. S-a luat în calcul și conduita după săvârșirea infracțiunii, respectiv faptul că individul a recunoscut fapta în cursul urmăririi penale, iar în cursul judecății a uzat de procedura simplificată. De asemenea, instanța a ținut cont și de faptul că bărbatul are 42 de ani și este angajat. 

„Pedeapsa (…) are atât o funcție de intimidare cât și de prevenire a săvârșirii de noi infracțiuni. Pentru a fi eficientă, pedeapsa este necesar a fi corect dozată ținând cont atât de faptele concret săvârșite, dar și de persoana infractorului, să sancționeze ferm comportamentul acestuia dar în același timp să nu fie excesivă. (…) Este necesar ca pedeapsa efectiv aplicată, atât sub aspectul cuantumului, cât și al modalității de executare, să fie proporțională cu gravitatea faptelor concret săvârșite și să fie aptă de a reeduca și a reda societății condamnatul, după executarea ei. (…) Instanța apreciază că, deși o soluție de condamnare este proporțională în raport cu gravitatea infracțiunii comise, totuși raportat la persoana inculpatului, problemele de natură psihologică pe care le are, pe care le conștientizează și cu privire la care a luat măsuri pentru ameliorare, la faptul că este o persoană integrată în societate și la posibilitățile de îndreptare, o astfel de soluție ar fi disproporționată și contrară scopului pedepsei”, motivează instanța. 

Bărbatul a fost condamnat astfel la 6 luni de închisoare, aplicarea pedepsei fiind amânată. Vreme de 2 ani, individul va rămâne sub supraveghere și va trebui să se prezinte regulat la Serviciul de Probațiune, să primească vizitele consilierului de probațiune și să anunțe în prealabil schimbarea locului de muncă sau schimbarea locuinței, dar și deplasările care durează mai mult de 5 zile. Inculpatul a fost obligat să presteze munca în folosul comunității pentru 40 de zile la Primăria Orlat sau în cadrul Protopopiatului Săliște – Orlat. 

Ultima oră