terenuri de sport pentru studenți lângă căminul 6 din sibiu
Sursa: Google Maps

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vrea să amenajeze două terenuri de sport pe un teren aflat în vecinătatea Căminului 6 din municipiul Sibiu. Sibienii sunt invitați să transmită observații și propuneri cu privire la intenția de elaborare a Planului Urbanistic de Detaliu (PUD). 

Sibienii pot transmite observații și propuneri privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic de Detaliu pentru amenajarea de terenuri de sport și construirea unui vestiar în municipiul Sibiu, pe strada Pedagogilor, nr. 7A, în apropiere de Căminul 6. Acestea pot fi trimise pe adresa primăriei, prin e-mail pms@sibiu.ro sau la numărul de telefon 0269-208800 int. 551 până în 29 iunie. 

terenuri de sport pentru studenți lângă căminul 6 din sibiu

Teren multifuncțional și unul de fotbal acoperit

ULBS intenționează să amenajeze două terenuri de sport în zona Căminului 6 și să construiască un vestiar. Acestea vor fi realizate pe un teren în suprafață de 2.307 metri pătrați, liber de construcții, aflat pe strada Pedagogilor.

Unul dintre terenuri va fi acoperit cu o prelată PVC pe structură metalică, demontabilă, și va fi destinat meciurilor de minifotbal. Celălalt teren – multifuncțional – nu va fi acoperit și va avea o suprafață mai mică. În ceea ce privește vestiarele, acestea vor fi amenajate într-o clădire nouă, ce urmează a fi construită, cu un regim de înălțime Parter și cu o înălțime maximă de 6 metri.

„Proiectul va aduce impact pozitiv asupra zonei, fiind promovare activitățile fizice. Terenurile de sport oferă oportunitatea pentru comunitare să se angajeze în activități fizice regulate, promovând un stil de viață sănătos. Accesul facil la terenurile de sport va oferi tinerilor o alternativă constructivă și sănătoasă pentru petrecerea timpului liber, contribuind la dezvoltarea abilităților sociale și sportive. Adăugarea unei infrastructuri sportive va contribui la diversificarea facilităților urbane, consolidând imaginea zonei și atrăgând potențiali rezidenți și investitori. Investiția reprezintă utilizare eficientă a terenului disponibil, transformând zonele neutilizate în spații funcționale și atrăgătoare”, se arată în memoriul de prezentare.

În zona terenurilor ar urma să fie amenajate și spații verzi, pe aproximativ 10% din suprafața totală a terenului, dar și 12 locuri de parcare. De asemenea, se va asigura, în zona accesului public principal, un spațiu destinat depozitării bicicletelor, de preferință acoperit, cu o capacitate de stocare mare. Accesul la terenuri se va face din strada Metalurgiștilor. 

După aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), următorul pas va fi întocmirea documentației tehnice pentru autorizația de construire (DTAC și DTOE). Aceste documente detaliate vor conține toate informațiile și planurile necesare pentru realizarea efectivă a investiției, respectând regulamentele și prevederile PUD-ului și altor reglementări legale. Autorizația de construire va fi obținută pe baza acestei documentații tehnice, asigurând că toate aspectele legate de construcție sunt în conformitate cu planurile și normele aplicabile.

Ultima oră