sibiul, o destinație de vacanță mai scumpă decât varna
Foto: Facebook-Sibiu City App

Cunoscutul site americn „The Travel” a realizat un top al destinațiilor de vacanță care pot costa sub 1000 de euro, în 2024. În clasament, Sibiul se află pe locul doi, printre orașe ca Porto, Praga, Palermo sau Varna.

Potrivit The Travel, costul mediu pentru un călător solo care vizitează Sibiul timp de o săptămână este de 509 dolari, incluzând cheltuielile pentru cazare, mâncare, transport și vizitarea obiectivelor turistice. Orașul din inima Transilvaniei se situează imediat după Varna, Bulgaria, unde un călător sngur cheltuiește, în medie, 464 dolari pe săptămână pentru aceleași servicii.

sibiul, o destinație de vacanță mai scumpă decât varna
Foto: Facebook-Sibiu City App

„Sibiul medieval este unul dintre cele mai subestimate, dar pitorești orașe din Europa de Est, alături de Brest din Belarus și Białystok din Polonia. Fondat de sași, această bijuterie românească gravitează în jurul Pieței Mari, cea mai mare zonă cu restaurante și magazine. Vizitatorii vor observa că multe dintre casele sale cu influențe germane și maghiare par să aibă ochi vigilenți pe acoperișuri, o iluzie optică amuzantă creată de mici ferestre de mansardă”, scrie The Travel.

Ultima oră