sibian condamnat la închisoare pentru că a furat 9.700 lei dintr-o sală de păcănele
Sursa: Benoit Dare/unsplash.com

Un tânăr din municipiul Sibiu a fost condamnat la 1 ani și 6 luni de închisoare pentru că a furat 9.700 de lei dintr-o sală de jocuri de noroc din oraș. 

Furtul a avut loc în urmă cu cinci ani, dar tânărul a fost pedepsit abia în luna iunie a acestui an. Potrivit rechizitoriului, în 5 octombrie 2019, în jurul orei 05:45, acesta a intrat într-o sală de jocuri de noroc. S-a deplasat direct în spatele tejghelei, a deschis sertarul dulapului aflat sub tejghea și a sustras suma de 9.700 de lei. Momentul furtului a fost surprins în detaliu de camerele de supraveghere, iar proprietarul a sesizat organele abilitate. 

Cauza a fost înregistrată pe rolul judecătoriei în 25 octombrie 2022, iar la începutul anului 2023 s-a dispus începerea judecății. Ulterior, la termenul de judecată din februarie 2024, inculpatul a recunoscut furtul și a solicitat să uzeze de procedura de judecată în cazul recunoașterii vinovăției. 

A fugit în străinătate

Imediat după comiterea furtului, bărbatul a plecat în străinătate în încercarea de a se feri de organele de poliție, fiind cercetat în mai multe cauze penale. În lipsa lui, au fost chemați în fața anchetatorilor verișorul și tatăl inculpatului, care l-au recunoscut în filmările din interiorul sălii de jocuri de noroc. În ultimii ani, organele de urmărire penală au efectuat numeroase demersuri, dar n-au reușit să îl găsească pe inculpat în vederea audierii. Ulterior, el a fost arestat într-o altă cauză, astfel că a fost adus în fața instanței și pentru furtul din 2019. „A recunoscut fapta reținută în sarcina sa, a arătat că o regretă, solicitând judecarea în procedura prevăzută de art. 375 C.pr.pen., cerere încuviințată de instanță”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

Instanța a reținut că inculpatul, deși are doar 23 de ani, nu se află la prima incidență cu legea penală, comițând încă de pe vremea când era minor alte infracțiuni similare, pentru care s-au stabilit inclusiv măsuri educative privative de libertate. La momentul pronunțării sentinței în acest dosar, față de tânăr a mai fost pusă în mișcare acțiunea penală în alte trei dosare, tot pentru furturi. 

Pentru această faptă, bărbatul a fost condamnat la mijlocul lunii iunie la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare în regim de detenție. El are de plătit și suma de 9.700 de lei către sala de jocuri de noroc de la care a furat în 2019. Pe lângă asta, va plăti 700 de lei cheltuieli judiciare către stat și 942 de avocatului desemnat din oficiu. 

Ultima oră