femeie dusă la urgență după ce a fost atacată de câinii unei stâne din țichindeal
Foto: veterinarladomiciliu.ro

O femeie a fost atacată de un câine agresiv lăsat nesupravegheat pe străzile din Țichindeal, comuna Nocrich. Incidentul a avut loc joi, 13 iunie fiind raportat prin apelul de urgență 112. Potrivit martorilor, câinele are stăpân, iar acesta a fost ulterior sancționat cu o amendă de 500 de lei de către polițiști pentru neglijență. Femeia a primit îngrijiri medicale la Spitalul Orășenesc din Agnita.

Un locuitor al satului Țichindeal, din comuna Nocrich, a relatat, sub anonimat, un incident petrecut pe una dintre străzile localității. Acesta afirmă că un câine agresiv ar fi atacat o femeie care lucra la o stână din apropiere. Bărbatul subliniază că situația este deosebit de incomodă și periculoasă, mai ales pentru copiii care se deplasează zilnic către și de la școală.

„O femeie a fost atacată de un câine agresiv lăsat nesupravegheat pe stradă. Câinele are stăpân. Este plin satul și comuna de câini. Nu ne putem duce copiii la școală și grădiniță din cauza lor. Autoritățile nu vor să ia măsuri. Femeia de astăzi este în stare gravă la spital. Câinii nu erau vaccinați”, a explicat localnicul.

Proprietarul câinelui a fost amendat cu 500 de lei

Polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Agnita au fost solicitați să intervină în localitatea Țichindeal, pentru incidentul raportat prin apel la 112. Conform primelor investigații efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că o localnică de aproximativ 40 de ani, în timp ce se afla pe o stradă din Țichindeal, a fost atacată și mușcată de un câine. Proprietarul câinelui a fost amendat cu 500 de lei.

Femeia a fost transportată la Spitalul Orășenesc Agnita, însă nu a necesitat internare.

„La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 19.30, prin apel 112, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au fost solicitați să intervină în localitatea Țichindeal, unde o femeie ar fi fost mușcată de un câine. Din primele verificări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că, în timp ce se afla pe o stradă din Țichindeal, o localnică în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost mușcată de un câine. Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fără a rămâne internată. Proprietarul animalului a fost identificat de către polițiști și a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru lăsarea nesupravegheată a câinelui”, a transmis Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Nu este pentru prima oară când câinii agresivi atacă în Țichindeal

De asemenea, localnicul menționează că nu este primul caz în care câinii agresivi provoacă astfel de probleme; în urmă cu câteva luni, o altă persoană ar fi fost grav afectată de un atac al acestor câini. Bărbatul susține că acești câini periculoși nici nu sunt vaccinați sau sterilizați.

„În urmă cu cca 2-3 luni, un cioban de la o altă stâna a avut un incident la fel de grav. Câinii i-au atacat propriul ciobănesc. A stat 2 săptămâni internat cu răni grave la mâini. Nu s-a făcut nimic. Nimeni nu are câinii sterilizați sau vaccinați, cum cere legea”, a mai spus localnicul.

Ultima oră