csu sibiu a perfectat primul transfer al verii

Extrema Bogdan Popa reprezintă primul transfer efectuat de BC CSU Sibiu pentru sezonul 2024/2025. Baschetbalistul român vine de la CSM Ploiești, acolo unde a evoluat în ultimele trei sezoane.

Înalt de 2.12 metri, Bogdan Popa (27 ani) evoluează pe poziția 4, iar punctul său forte este aruncarea de la distanță.

În sezonul precedent, Bogdan Popa a jucat 31 de meciuri pentru CSM Ploiești în Liga Națională de baschet masculin și a avut medii statistice de 7.3 puncte, 5.4 recuperări și 1.0 pase decisive. Popa a avut procentaje de 52.0% de la 2 puncte, 36.9% de la 3 puncte și 71.4% de la linia de fault.

Cel mai bun meci al său din sezonul trecut a fost contra lui FC Argeș, când a înregistrat 19 puncte, 10 recuperări. De asemenea, Popa a avut un meci cu 20 de recuperări contra celor de la Laguna București.

În 2014, Bogdan Popa a făcut pasul spre Spania, la Unicaja Malaga, club pentru care a evoluat în Liga EBA, dar și la echipa U20. A revenit după un sezon la Steaua București și ulterior a mai trecut pe la SCM U Craiova, SCM Timișoara și FC Argeș Pitești.

Bogdan Popa este component al echipei naționale a României, pentru care a jucat la toate categoriile de vârstă la juniori, inclusiv în 2017, când echipa Under 20 a câștigat Campioantul European Divizia B. La echipa mare, Bogdan Popa a evoluat în trei campanii de calificare, două pentru EuroBasket și în una pentru World Cup.

CITEȘTE ȘI: Mirel Dragoste și-a prelungit contractul cu CSU Sibiu

CSU a mai anunțat prelungirea contractului lui Mirel Dragoste, fără a face specificații în privința staff-ului tehnic pentru sezonul viitor.

”Să performăm la cel mai înalt nivel”

Noul jucător al CSU a oferit și prima declarație în calitate de jucător al Sibiului. „Îmi face o deosebită plăcere să vin să joc pentru echipa CSU Sibiu. Voi face tot ce îmi stă în putință să ajut echipa să performeze la cel mai înalt nivel și abia aștept să simt vibrația fanilor sibieni! Consider că sunt cea mai frumoasă galerie de baschet din țară și asta nu poate decât să mă motiveze să mă ridic la nivelul așteptărilor lor. Vreau să mulțumesc staff-ului pentru încrederea acordată și îmi doresc să facem o treabă cât mai bună în acest sezon competițional” a declarat Bogdan Popa pentru pagina oficială a clubului CSU Sibiu.

csu sibiu a perfectat primul transfer al verii
Foto: Mihail Oprescu

Ultima oră